Deportivo Montecristo

Montecristo.png

Stiftet
24. april 2013

Bedste herrehold
2017 efterår - 18 forår :
Serie 5
2013 efterår - 17 forår :
7M

Spillesteder
Lundehusparken
Valby Idrætspark

Rækkevindere
2018 forår
7M Herre 3
2017 efterår
7M Herre 3

Med hos DBU København
2013-18

Bedste kvindehold
2014-17 :
7M

Spilledragt 
Mørkeblå trøje og mørkeblå shorts

Den tidlige snak om en fodboldklub begyndte i vinteren 2012 hvor Jesper Therkildsen (klubbens første formand) og Lasse Kempel (klubbens første næstformand) - der dermed står som de to stiftere af foreningen - over en øl blev enige om, at nu ville de starte et hold i København, da hele deres omgangskreds fra Aarhus og omegn efterhånden var samlet i hovedstaden. Inden havde de spillet indendørs i en periode på Fodboldfabrikkens daværende adresse på Vesterbro og deraf kom idéen. De to fik flere med på idéen, og da man var sikre på at være nok til at starte et 7-mands hold, indkaldte de til et spillermøde på Klovnens Bodega på Nørrebro. Der dukkede seks mand op og sammen fik de stiftet en bestyrelse med de fremmødte deltagere. Første punkt på dagsordenen var naturligvis at finde på et navn til klubben, og da flere af medlemmerne havde en svaghed for spansk fodbold, blev man hurtigt enige om, at "Deportivo" skulle indgå i klubnavnet. Man er også blevet inspireret af Alexander Dumas og hans fortælling om Edmond Dantes. Derfor har klubben f.eks. ikke anførere, men grever, ligesom Greven af førsteholdet skal bladre sig igennem hele den lange fortælling om Dantes tilblivelse til Greven af Montecristo. Grunden til, at man refererer til Dumas roman, er, at det altid har været en drøm at starte egen klub, ligesom det var en drøm for Dantes at finde Faria’s skat. Det har i virkeligheden ændret de to stifteres liv, nøjagtigt som fundet af skatten ændrede livet for den beskedne Dantes.

Man besluttede herefter, at klubben skulle spille i blå spilledragt med hvide strømper, og denne beslutning blev truffet udelukkende ud fra et moderigtigt synspunkt, da navyblå aldrig går af mode. Formand Therkildsen satte sig sammen med en design-kyndig kollega og fik lavet et logo med sabler - en henvisning til Sinbad Søfareren - og Den Franske Lilje, der henviser til Napoleon Bonaparte’s medvirkning i Dumas fortælling. Trøjen har både Jesper og Lasse "designet" i fællesskab, så ingenting er blevet overladt til tilfældighederne.

Den 24. april 2013 blev Deportivo Montecristo officielt stiftet som forening - i øvrigt præcis en uge før henholdsvis efter de to stifteres egne fødselsdage. Herefter var "drengene" klar til at komme på græs, ud og spille noget bold. Første kamp var på Valby Idrætspark, bane 50, d. 16. august 2013 - på hjemmebane mod SSB, som man besejrer 6-5 i DBU Københavns 7M Herre Række 3. Og selvom idéen oprindeligt var, at det kun var stifternes enlige hold, der skulle spille under klubbens navn, spredte rygtet sig hurtigt. Der viste sig hurtigt en del piger i omgangskredsen, som også fik lyst til at spille fodbold og i foråret 2014 stod de klar til at tørne ud som Deportivo Montecristo Feminás under ledelse af Næstformand Kempel.

I efteråret 2014 kom endnu et herrehold til verden og til forårssæsonen 2015 blev et tredje herrehold i klubben født, så man i 2015 blev tre herrehold og ét kvindehold, som alle spillede 7-mands. Man var åbne for at tage klubben til det næste skridt og evt. oprette hold i 11-mands turneringer, supplere med et yderligere hold hos kvinderne og med tiden var der mulighed for, at ”egne unger” kan spille i klubben. Der arbejdes i slutningen af 2015 også på at oprette et hold i Århus med navnet Deportivo Montecristo Århus. Højdepunktet i klubbens historie i de første sæsoner har ud over tilgangen af flere hold været oprykning fra Københavns dårligste række til den næstdårligste med klubbens førstehold. 

Første kvindekamp er 12. april 2014, hvor man på hjemmebanen i Lundehusparken besejrer FC Nyhavn med 4-2. Deltagelsen med kvindeholdet sluttes med udgangen af 2017.

Med udgangen af foråret 2018 meddelte klubben, at den ikke fortsatte efter sommerferien - sluttede med et hold i Serie 5 pulje 17, der spillede sin sidste kamp 13. juni 2018 på Kløvermarken mod FC Egedal - og tabte 0-7. Klubbens sidste kamp blev dog spillet 3 dage senere også på Kløvermarken - kl. 12.30 mod Østerbro 5 i 7M Herre 3 pulje 3. Her tabte Montecristo 3-4, men sluttede alligevel øverst i stillingen, så klubben slutter deres tilværelse i DBU København af med en rækkevinder. 

Klubben udmeldes officielt af DBU København 1. juli 2018.

Deportivo er spansk for Sportsforening.