Klub 14

Klub_14.png

Stiftet
20. september 2014

Bedste herrehold
7M

Spilledragt
Rød/hvid trøje samt hvide shorts og røde strømper

Med hos DBU København
2015 til nu

Spillested
Valby Idrætspark

I efteråret 2014 blev en gruppe drenge fra Nordjylland - bosat i København – enige om, at det kunne være sjovt at spille lidt fodbold sammen. De diskuterede for og imod at lave deres egen klub kontra få et lukket hold i en allerede etableret klub. Det endte med, at 3-4 stykker syntes, at det kunne være sjovt at få erfaring med det organisatoriske bag at lave en klub. De samlede 10 drenge som udgangspunktet for klubben og døbte den Klub 14 for Fodboldklubben af 2014 (som nu er et mere uofficielt navn end klub 14). Stiftelsen skete på Klovnens Bodega i Rantzausgade. Stifterne var Jan og Andreas Sloth, Patrick Østergaard, Rune Maggo Thygesen, Christiano Houtved, Kris Cronberg, Lucas og Mathias Udby samt Kristian Strand.

Grundlaget var fra start at få lov til at spille lidt "søndags fodbold", hygge sig med det, hvor selv et nederlag er hurtigt glemt. Det er det sociale bag, som driver værket. Fodbolden tages seriøst, men der skal også være plads til smøger og en øl. 

De første træninger foregik på asfaltbanen på Frederiksberg ved siden af Guldborgsvej. Spilledragten er inspireret af AaB's dragt - spillerne er næsten udelukkende fra Nordjylland, og et par markante stemmer i bestyrelsen mente, at det var på sin plads. Logoet står Jan Sloth bag - det har ikke nogen videre betydning, udover at klubbens spillere gerne vil skjule deres bløde side bag et dødningehoved!

Klubben træder ind i DBU Københavns rækker foråret 2015 i 7M Herre række 4 - deltager kun med et enkelt seniorhold på herresiden. Første kamp spilles 19. april 2015 kl. 10.15 i Valby Idrætspark mod Skjold 9 - vindes 3-2.