Fodbold Club Hermanos

Hermanos.png

Stiftet
6. november 2014

Bedste herrehold
7M

Spilledragt
Lyseblå trøje - sorte shorts - sorte strømper

 

Med hos DBU København
2015 til 2019

Spillesteder
Ved Sporsløjfen (B 93), kunstgræsbane
- fra 2019 efterår
Jens Jessensvej
Valby Idrætspark/Hafniahallen

Rækkevindere
2019 efterår : 7M Herre 3
2015 efterår : 7M Herre 3

Det var et strålende sommervejr på Frederiksberg - en af de sommeraftener, hvor alt er stille, og hvor ingen vind rører sig. Skæbnen ville, at to unge mænd ved navn Casper Abdulrahman Bjaarnø og Isa Phillip Manneh Andersen mødtes på en café for at lære hinanden at kende. Fodbold var en fælles interesse for dem, og de besluttede da at prøve kræfter med syvmands fodbold i en klub, som de selv ville starte. Klubben gav de navnet FC Hermanos, der på spansk betyder brødre. Det bærende koncept skulle være, at her kunne venskaber mødes fra alle verdenshjørner. I FC HERMANOS er trosfællesskab og kulturel mangfoldighed grundlæggende værdier. Da visionen og ideerne for foreningen var blevet en realitet, blev der på den stiftende generalforsamling den 6. november 2014 vedtaget følgende formål:

”At give medlemmerne adgang til under de bedst mulige vilkår at spille fodbold samt at fremme interessen for dette spil for den multikulturelle ungdoms vedkommende i særdeleshed og for voksne i almindelighed. Det tillægges herved særlig betydning, at børn og unge under 25 år får mulighed for aktivitet og kammeratligt samvær med jævnaldrende i deres fritid. Herunder at fremme sundhed og ernæring, samt tilbyde lektiehjælp. Desuden at drive eventuelle sideaktiviteter som bestyrelsen måtte finde egnede til at indgå i driften af foreningen”.

Med den vedtagne idé og et grundlag for foreningen, blev FC Hermanos den 1. januar 2015 godkendt som folkeoplysende forening i Frederiksberg Kommune. FC Hermanos lavede hurtigt sit eget logo - Ideerne bag foreningens logo er, at globusen symboliserer fodbolden, og at foreningens medlemmers kulturelle baggrunde kommer fra hele verden. De to hænder symboliserer en bøn for en mangfoldig verden. Foreningens logo blev designet af den ”verdenskendte” grafiker Dan Bjaarnø.

Da grundlaget for foreningen var på plads, søgte bestyrelsen om optagelse i DBU København i 7M Herre række 4. Klubben fik til at starte med hjemmebane i Valby Idrætspark. Første kamp i klubbens historie blev spillet den 19. april 2015 kl. 16.45 på udebane i Vanløse Idrætspark mod Vanløse, som blev besejret 13-1. 

Det skulle hurtigt vise sig, at de unge mænd fra Frederiksberg ikke havde tænkt sig at blive i DBU Københavns lavest placeret række. FC Hermanos spillede den 10. juni 2015 kl. 19:00 på udebane i Lersøparken mod Bispebjerg BK. Holdet var bagud med 2-0, men viste viljestyrke. På et hovedstødsmål scoret af Mohammed El Kharraj, langt inde i kampens døende minutter, endte kampen 2-2, og oprykningen var dermed sikret. FC Hermanos skrev den 11. maj 2015 under på klubbens første sponsorkontrakt - Tømrermester Peter Søndergaard sørgede for at holdet fik flot nyt tøj, til sæsonen i efteråret 2015.

Første kamp efter oprykningen til række 3 blev spillet den 8. september 2015 på hjemmebane i Valby Idrætspark mod Amager FF. Kampen blev vundet med 4-2. Det blev startskuddet til en forrygende sæson, hvor FC Hermanos fløj igennem rækken ubesejret. Den 14. oktober 2015 godkendes FC Hermanos ansøgning om optagelse i Frederiksberg Idræts Union (FIU). Med optagelsen i FIU, får FC Hermanos derfor sæde i brugergruppen i Frederiksberg-Hallerne, da foreningens hjemmebane fremover er på banerne ved Frederiksberg-Hallerne. Udover at have flyttet hjemmebanen fra Valby til Frederiksberg giver optagelsen i unionen også FC Hermanos en plads i FIU's Fodboldudvalg.

I 2019 vælger klubben at indgå aftale med B 93 om at kunne træne og spille sine kampe på B93-anlægget på Ved Sporsløjfen grundet at flere af spillere havde spillet ungdoms- og seniorfodbold i B 93.

Sidst spillede kamp er 22. oktober 2019, hvor man vinder 3-2 ude over FB 8 i 7M Herre 3 pulje 2 og slutter som turneringsvinder.