Gina Rovers

Gina Rovers.png

Stiftet
1997

Bedste herrehold
Serie 6

Spilledragt
Hvid trøje og blå shorts

Med hos KBU
1998-99

Spillested
Hollænderhallen

Gina Rovers stiftes 1997 som klub af en gruppe unge, der ikke fandt, at den allerede eksisterende mangeårige Dragør Boldklub havde et koncept, der lige passede til deres stil. Derfor stifter de en tilfældig sommeraften - 20 grader og kølig luft fra det brusende Øresund, som det senere beskrives i Dragør Nyt - på den frodige eng i Dragør ud mod stranden Gina Rovers som en klub med meget stor vægt på det sociale liv omkring fodbold. Klubben har store problemer med at vinde indpas rent facilitetsmæssigt - ligesom det angives at de kun modtager 8 kr. årligt i støtte per medlem fra Kommunen. Dragør Boldklub har fået tildelt banetiderne ved Hollænderhallen som supplement til sine tider på Engvej og er ikke til sinds at slippe dem igen - har brug for dem som mulig alternativ, hvis/når der ikke er plads på eller banerne på Engvej ikke er brugbare. Derfor må Gina Rovers finde sig i først at kunne komme til efter kl. 20 - ofte for mørkt til at afvikle kampe, så det sker, at KBU taberdømmer klubben på grund af manglende bane.

Gina Rovers melder sig til i KBUs rækker i sæsonen 1998 – med et enkelt seniorhold, der placeres helt nede i Serie 6 pulje 24. Klubben får ved Hollænderhallen som hjemmebane. Kontaktperson er Bjørn Lyksgaard, 2791 Dragør. Da klubben første gang henvender sig til KBU, er KBU alt andet end begejstret ved tanken om at skulle optage klubben. KBU konstaterer, at klubben ikke har udfærdiget love og ikke har skaffet sig spilletid noget sted. Derfor opfordrer KBU slet og ret de pågældende til at søge ind i en af de eksisterende klubber. Men Gina Rovers får udarbejdet de nødvendige dokumenter og kommer med i KBU. Man når - trods de trange vilkår med manglende bane og haltid til indendørs om vinteren - hurtigt op på 25 aktive og dertil 60 passive.

Ejendomsmæglerfirmaet Bandolowski & Venningbo, smykkeforretningen Barbara Maria, Amagerbanken samt firmaet Over Nite træder ind som sponsorer. Per 1. januar 1999 er man ca. 30 spillere og 80 supportermedlemmer, der alle hver måned modtager medlemsbladet "Rovers Nyt" - supporterklubbens motto "I regn og slud - Gina Support rykker altid ud"

Gina Rovers spiller sin første hjemmekamp 15. april 1998 kl. 18.00 ved Hollænderhallen mod Sønderbro. Sidste kamp spilles også i Serie 6 pulje 24 i efteråret 1999. Klubben ser ud til at fortsætte i DAI efter KBU-tiden.

Klubben ophører officielt januar 2002 i KBU-regi.

Rovers er det engelske ord for fremførsler og indgår i flere britiske fodboldklubber (Blackburn, Bristol). Gina er formentlig pigenavnet Gina.