Egedal Boldklub

Egedal_Boldklub.png (1)

Stiftet
10. november 2016

Bedste herrehold
2018 efterår -
Serie 4
2017 - 2018 forår
Serie 5

Spilledragt
Rød trøje samt hvide shorts og røde strømper

Med hos DBU København
2017 til nu

Spillested
Valby Idrætspark
Kløvermarken

Rækkevinder
2017 forår
Serie 5 pulje 18

Egedal Boldklub blev stiftet efter et valg taget af klubbens spillere. Før hen var holdet et lukket hold under Frederiksberg Boldklub. Men grundet en § i Turneringsreglement fra DBU København om kobling af en klubs hold var der ingen mulighed for at holdet kunne rykke op i rækkerne i DBU regi efter 2016-sæsonen, selvom holdet var til mere. Spillerne tog derfor en beslutning om, at der skulle ske ændringer. Truppen var for stor til 7M bold i DBU København, så spillerne ville gerne udfordres med 11M bold. Derfor valgte spillerne og trænerne i fællesskab at starte Egedal Boldklub. 

Hovedparten af holdets spillere kommer oprindeligt fra kommunen Egedal som ligger i Nordsjælland. Spillere, der har tilbragt alle sine fodboldår i kommunen, hvorfor man valgte navnet FC Egedal.

Valget faldt på røde trøjer og hvide bukser efter en afstemning blandt holdets spillere. Farvekombinationen sender tankene tilbage på barndomsklubberne for de fleste. Farverne har været repræsenteret i de barndomsklubber hvor spillerne er opvokset. Dertil er rød og hvid jo Danmarks farver.

Klubben tilmelder sig til DBU København foråret 2017 og placeres af DBU København i Serie 5 pulje 18. Hjemmebane bliver i Valby Idrætspark. Første kamp er søndag 23. april 2017 mod SSBs 2. hold, som Egedal besejrer 11-1.