Bellahøj Idrætsforening

DBU K.png

Stiftet
2. juni 1961

Bedste herrehold
B-rækken

Spilledragt
Hvid trøje samt hvide shorts og hvide strømper

Med hos KBU
1962-69

Spillesteder
Tingbjerg fra 1967
Damhusengen fra 1965 med omklædning fra 1965 på Kirkebjerg Skole
I starten spiller klubben sine hjemmekampe på en af KBU fastlagt og dermed ikke fast bane. (klubben har fået tildelt bane på Gladsaxe Skoles bane - men den er tilsyneladende afslået af KBU).

Rækkevinder
1964 :
Junior 1 C

Skifter i 1968 navn til Tingbjerg Idrætsforening. (jvf. KBU bestyrelsesmøde 20 aug. 1968)

Efter at have "leget småbold på cementbanen" i et par år besluttede Peter Biehl, Palle Bærentsen og Mogens Pedersen sig for at stifte en klub. I første omgang døbte de den B 1961. Hurtigt blev det til Bellahøj Idrætsforening. Mogens blev formand, Peter næstformand og Palle kasserer. De første kampe var drabelige opgør mod BFK 57.

Bellahøj fremsender sin ansøgning om at blive ekstraordinært medlem af KBU 12. december 1961. Man gør opmærksom på, at klubbens hjemmebane er Gladsaxe Skoles Idrætsplads, Tobaksvej 6. Bellahøj træder ind i KBUs turnering i sæson 1962 – fra start er man et enkelt seniorhold samt et ynglingehold. Man angiver at have 59 aktive medlemmer - 20 senior, 20 ynglinge, 19 junior og drenge - samt 42 passive (listen findes hos KBU). Kontaktperson er Mogens Pedersen, Ved Bellahøj 28 B, 7, Brønshøj. Men faktisk var man kun 3 seniorspillere, da man fik accept fra KBU på at kunne deltage. Der er det specielle, at klubben ikke har fået afklaret, hvor man skal spille sine hjemmekampe, da kampprogrammet udsendes – derfor optræder der et blankt felt her. KBU har næppe ville godkende Gladsaxe Skole, der jo lå i SBUs område. Første kamp er mod Borup 24. marts – men vi ved bare ikke hvor.

26. oktober 1964 søger Bellahøj IF om at blive fuldt = ordinært medlem af KBU. Nu er medlemstallet vokset til ca. 175. Ydmygt skriver man, at "vore arbejdsforhold ikke er de bedste, men det er vort indtryk, at vore modstandere godt kan lide os, både på og uden for banen, så vi håber ikke, at vore forhold vil være til hindring for at blive ordinært medlem. Vi har ikke mulighed for at få dem bedre". Bellahøj opnår godkendelse som ordinært medlem på KBUs Repræsentantskabsmøde 22. februar 1965.

Mandag 8. august 1966 kunne Bellahøj flytte ind på Tingbjerg-anlægget. Dermed farvel til Stadsgartner Bergmanns dejlige baner i Damhusengen - Bellahøj IF betegner dem slet og ret som nogle af Københavns bedste - ligesom skolebetjent Heinze og Kirkebjerg Skole, hvor man havde klædt om, nu var fortid. Klubben stopper i KBU med udgangen af 1968, hvor man skifter navn til Tingbjerg IF. Da er man vokset til 2 seniorhold og 5 ungdomshold. Sidste kontaktadresse er Per Johannessen, 2700 Brønshøj – og da spillede klubben sine kampe på Tingbjerg. Samme Per Johannessen optræder hos Tingbjerg som leder.

Bellahøj er et kvarter i den nordvestlige del af Københavns Kommune.