Boldklubben Amager Kammeraterne

DBU K.png (1)

Stiftet :
27. juli 1925

Bedste herrehold :
alle år B I-rækken

Spilledragt :
Hvid trøje med V-formet rød stribe/tværstribe samt sorte shorts
Amager Bladet angiver 1. oktober 1927, at Kastrup (i lilla trøjer = Kastrup nr. 1 hos os) har mødt Amager Kammeraterne (der her angives som grønstribede).


Med i KBU :
1930/31-1946

Spillested :
Kløvermarken (fra 1935)

Rækkevindere :
1941/42 :
B-rækken III
1937/38 :
B-rækken II
1935/36 :
B-rækken II

Amager Kammeraterne går i 1946 ind i IF Standard der samtidig skifter navn til Boldklubben Standard Kammeraterne. 

Klubben er stiftet 27. juli 1925 af Johannes Nielsen, der også bliver klubbens første formand og sidder på den post i 5 år. Blandt de øvrige første medlemmer er Eiler og Gunner Krak samt Otto Schupp. Klubben starter i Sundby Boldspil Union, før man melder sig til i KBU. Der trænes på "Flyvepladsen" = Kløvermarken, hvor en gruppe af klubbens arbejdsløse medlemmer opfører et klubhus i starten af 1930erne.

Der optræder hos Arbejdernes Boldspil Union en Boldklubben Kammeraterne, der meget vel kan have været Amager Kammeraterne, der ofte kun omtales som Boldklubben Kammeraterne".

Samtlige år, hvor Amager Kammeraterne – eller slet og ret Kammeraterne, som de ofte anføres som i KBUs stillinger – deltager i KBUs rækker ligger de i den laveste seniorrække, B I. Vinder aldrig rækken, men undervejs topper de med sit 2. hold to gange og med sit 3. hold en enkelt gang som rækkevindere. Det har nu også været sin sag at vinde B I-rækken, for f.eks. i sæsonen 1943/44 blev den spillet som en enkeltrække med 19 deltagere – alle mødtes 1 gang.

De er med i KBUs rækker fra sæsonen 1930/31 – hvor de starter med 2 seniorhold og et enkelt juniorhold. Kontaktadressen er Julius Nielsen, Augustagade 4, st. S. Første KBU-kamp er ude mod Dalgas 24. august 1930 (taber 2-3). I den første KBU-tid må man spille sine hjemmekampe – kun aktuelt hvis modparten ikke kunne stille bane - i Fælledparken. Første rigtige hjemmekamp er 18. august 1935 på Kløvermarken mod Olympia. I 1933 søger man - og bliver ordinært medlem af KBU - og fremsender "med højagtelse" fra formand sin liste over sine aktive medlemmer over 16 år (68 alle angivet med navn og stilling (1 enkelt optræder dog uden sidstnævnte). Listen findes hos KBU.

Amager Kammeraterne indgår i 1946 en gentleman-agreement med IF Standard - den af klubberne, der placerer sig bedst i KBU skal stå som stifter af en ny fælles klub. Det ender med at blive Standard - og den nye klub hedder fra nu af Boldklubben Standard Kammeraterne. Da Amager Kammeraterne og Standard slår sig sammen har ingen af de to klubber ungdomshold, men det har man allerede året efter.