Associazione Calcio Academics

Academics.png

Stiftet :
23. maj 2013

Bedste herrehold :
alle år 7M

Spillesteder :
Lundehusparken
Kløvermarken

Rækkevindere :
2014 forår
7M Kvinde 2
2013 efterår
7M Herre 3

Med i DBU København :
2013 til 2019

Bedste kvindehold :
2014 - 18 forår i 7M

Spilledragt :
Mørkeblå trøje og mørkeblå shorts

Klubben er stiftet i en lejlighed på Houmanns Alle 6, 2400 København NV, som mange af medlemmerne netop havde hjulpet til med at sætte i stand og renovere. Tilstede ved stiftelsen var Clara Lambert, Joachim Møller Pallesen, Martin Lyngbæk Olsen, Victor Boysen og Andreas Hannibal Rasmussen – hvor Martin Lyngbæk Olsen og Joachim Møller Pallesen var de førende personer. Fælles for de medlemmer, som var med til stiftelsen af AC Academics var, at de alle studerede statskundskab på Københavns Universitet. Helt tilfældigt startede de 5 sammen på uddannelsen i august 2012 og bliver placeret på samme hold. Joachim Møller Pallesen, Andreas Hannibal Rasmussen og Martin Lyngbæk Olsen bliver tilmed placeret ved det samme bord i klasselokalet den første dag og har holdt sammen lige siden – det udviklede sig til et stærkt venskab. I løbet af det første studieår deltog de alle i diverse sportsarrangementer, samt arrangerede events for alle studerende på statskundskab også i form af fodboldturneringer. De 3 - samt Victor Boysen, - bliver inviteret til at spille med på et andet hold i København, det såkaldte Cream Team, og aftaler efter kampen at danne deres eget hold fra bunden og at skabe deres egen klub.

Fælles for de senere tilkomne medlemmer inden første kamp i DBU Københavns turnering er, at de alle studerer ved Københavns Universitet – og der er således repræsentanter fra jura, økonomi og medicin-studiet.

Navnet kom meget ligetil, da klubbens efterfølgende valgte Martin Lyngbæk Olsen til første formand. Han har en stor kærlighed til italiensk fodbold – og i særdeleshed A.C. Milan. A.C. faldt derfor naturligt, og da medlemmerne primært er universitetsstuderende, blev valget altså: A.C. Academics. A.C. står for Associazione Calcio.

Klubdragtens farver er også inspireret af den italienske Serie A, og det stod således til en afstemning blandt klubbens medlemmer at vælge mellem den lilla (Fiorentina), den gule (Parma), den lyserøde (Palermo) og den mørkeblå (Genoa). Valget faldt på den mørkeblå.

Klubben spiller sin første kamp - i 7M Herre række 3 - 17. august 2013 på hjemmebane i Lundehusparken mod KFB, som man vinder 7-3.

Første kamp med kvindeholdet er 10. april 2014, hvor Academics i 7M Kvinde 2 på Kløvermarken besejrer FC Ø med 5-0. Sidste kamp  mandag 11. juni 2018 ude mod Real l´Hôpital, som AC Academics besejrer 6-0. 

Klubben stiller sidste gang op i 7M Herre 4 pulje 4 i 2019 efterår. Sidst spillede kamp er 3. november 2019, hvor man på udebane taber 2-6 til FB 29. Klubben meddeler 3. april 2020, at den ikke længere deltager hos DBU København.