Old Boys og Old Girls og ældre

I dag har dansk fodbold organiseret i Dansk Boldspil Union og dets lokalunioner - ikke mindst DBU København - som mål og motto "Fodbold for alle". Sådan har man sikkert også tænkt dengang fodbolden første gang rullede i KBU - i 1903. "Alle" var dengang lige med voksne mænd. Hurtigt fandt man frem til, at det kunne være en god ide at sikre fødekæden - man måtte have fodbold for ungdom, igen kun drenge - og i turneringer tilpasset efter deres alder. Man skulle møde spillere på egen alder.

Den tanke var mange år om at slå igennem den anden vej - at der også var behov for at møde spillere på egen alder, når man blev ældre. Det er der taget kraftigt revanche for siden - i dag er København absolut foregangsmand for fodbold for de noget mere modne. Vi er nu oppe på hele 9 aldersklasser - Old Boys, Veteran, Superveteran, Masters, Supermasters, Grand Old Masters, Super Grand Old Masters, Grand Veteran Masters samt M+45. Alle ældre aldersklasser hedder dog nu M+efterfulgt at den alder, man minimum skal have for at kunne deltage (dog med mulighed for at aldersdispensere for op til 2 spillere per kamp, der er op til 2 år yngre på dagen). Gældende fra efteråret 2017 skiftes efter beslutning i DBUs Breddegruppe alle tidligere navne ud med "M+" - står for Mænd over - og så den alder, som spillerne som udgangspunkt mindst skal have passeret på spilledagen.

Her er forsøgt at give en samlet beskrivelse af de enkelte aldersklasser - hvorfor hedder de som de gør, hvordan har turneringen været gennem årene, hvilke klubber har domineret.

Old Boys - i dag M+32
Veteran - i dag M+40
Superveteran - i dag M+45
Masters - i dag M+50
Supermasters - i dag M+55
Grand Old Masters - i dag M+60
Super Grand Old Masters - i dag M+65
Grand Veteran Masters - i dag M+70
M+75

og

Old Girls - i dag K+29