Mads, Marie og Mohammed.

Spillerne i danske fodboldklubber har vidt forskellige baggrunde, og der kan både være store forskelle, når det kommer til den enkeltes kulturelle, religiøse eller familiære forhold.

Derfor er det ikke usædvanligt, at man som træner eller leder godt kan føle, at man kommer lidt til kort, når det gælder at inkludere alle i fodboldklubben. Ikke mindst dem, som har minoritetsbaggrund.

Hvis du kunne bruge et ekstra skud inspiration til at skabe nogle gode rammer omkring denne gruppe af klubbens medlemmer, så er DBU Bredde klar med en hjælpende hånd på webinaret, ”Sådan inkluderer vi nye kulturer”, som bliver afholdt den 8. november fra 19.30 til 20.45.

Konkrete redskaber til inklusion

På DBU Breddes webinar vil du kunne forvente at blive klædt på til bedre at forstå og løse udfordringerne omkring børn og unge med minoritetsbaggrund i fodboldklubben.

Underviseren på webinaret vil være Mahmoud Dirawi som er uddannet socialrådgiver, mangeårige frivillig i Gellerup-klubben, ACFC, samt nuværende børneudviklingstræner i AGF.

- På det her webinar vil jeg forsøge at belyse, hvordan det ofte ser ud for børn med minoritetsbaggrund i de danske fodboldklubber, og ikke mindst vil man blive lidt klogere på, hvilke udfordringer denne her gruppe af børn kan støde ind i her, når de begynder til fodbold, siger han.

- Skåret helt ind til benet kan man sige, at jeg vil komme med en række konkrete værktøjer, som vil kunne forbedre inklusionen af de her børn, siger Mahmoud Dirawi.

Mahmoud Dirawi

Mahmoud Dirawi har en massiv erfaring med inklusion af minoritetsgrupper i fodboldklubben.

Han har i en årrække været spiller, træner og leder i Gellerup-klubben, ACFC, ligesom han har været træner i en del andre klubber i Østjylland. Han er fodbolddommer og nuværende børneudviklingstræner i AGF.

Mahmoud Dirawi er uddannet socialrådgiver.

Praktiske informationer

Webinaret er gratis at deltage i, og tilmelding foregår online

Varighed: 19.30 – 20.45

Sidste tilmelding: 3. november

Webinaret sigter mod at besvare følgende spørgsmål:

- Hvordan ser det ofte ud for børn med minoritetsbaggrund i de danske fodboldklubber?

- Hvilke udfordringer er der for børn med minoritetsbaggrund?

- Hvilket potentiale har de danske fodboldklubber i relation til børn med minoritetsbaggrund?

- Hvordan påvirkes barnet af hhv.  det kulturelle, religiøse og familiære? Og hvordan kan man som klub behjælpe dette?

- Hvilke konkrete ting kan din klub gøre for at forbedre inklusionen af børn med minoritetsbaggrund?