Tillykke til Boldklubben Olympia af 1921, som i dag runder 100 år. I dagens anledning havde klubben inviteret til åbent hus i klubhuset, og det blev en dejlig dag med mange gæster, mad på grill og masser af solskin. Klubben er dermed nr. 22 i rækken af københavnske fodboldklubber, som har rundet 100 år. Det var en stolt formand, Henning Bloch, som talte til de fremmødte gæster og viste rundt i klubbens hyggelige klubhus, som helt er medlemmernes, der også selv vedligeholder huset.

Klubben blev stiftet den 21. juli i 1921, da nogle drenge fra Sverrigsgade-området spillede kampe på Amager Fælled mod andre gadehold. Man enedes om at kalde klubben for Ydun, men blev nødt til at skifte navn, da det viste sig, at en klub på Frederiksberg også hed det. Man enedes så om klubbens nuværende navn, efter at det havde været i skarp konkurrence med andre navne, bl.a. Arsenal !!

Boldklubben Olympia overtager Ydun Amagers plads i KBUs turnering med virkning fra sæsonen 1928/29 med 2 seniorhold. Debutkamp som Olympia var den 9. september 1928 hjemme mod Star (Olympia vinder 3-2). Navneskiftet fra Ydun til Olympia vedtages på en generalforsamling afholdt 23. februar 1928.

Klubbens hyggelige klubhus, som oser af charme er beliggende på Englandsvej 202. Egentlig var det et levn fra krigen, en tyskerbarak, som man havde på Røde Mellemvej 15. Det blev senere rykket til Englandsvej 202 og udvidet med frivillig hjælp af klubbens medlemmer, både via arbejdskraft såvel som økonomisk hjælp, da man ikke fik nogen støtte fra de offentlige instanser. Finansieringen skete via medlems-aktiebreve på fra 5 kr. til 100 kr. - i alt skulle der bruges 6.000 kr.

Indtil år 2000 spillede og trænede klubben i Sundby Idrætspark, som kun ligger ca. 1 km. fra klubhuset. Desværre blev man mod klubbens gode vilje overført til Kløvermarken, som nu er hjemsted for kampe såvel som træning, dog har klubbens 1. herreseniorhold fået mulighed for at spille deres kampe på kunstgræsbanen i Sundby Idrætspark.

Tillykke med dagen Olympia. Godt gået og held og lykke med de næste 100 år.

 

IMG 3582
IMG 3583