”Hjemmekamp mandag aften kl. 19:00. Vi mødes kl. 17:00 ved klubhuset”.

En besked der – udover det tidlige mødetidspunkt - meget vel kunne være udsendt af en træner eller holdleder i KampKlar forud for en kamp i serie 5. Mandag aften er det dog en lidt anden anledning, når førerholdet fra landets øverste herrerække, FC Midtjylland, kommer forbi Nature Energy Park.

Førsteholdet går forrest

IT Klubpakken fra DBU bliver i stigende grad brugt i de danske fodboldklubber, og det er ikke kun breddeklubber, som nyder godt af de digitale redskaber.

KampKlar, som bruges til at administrere hold – og KlubOffice, som bruges til at administrere klubben – benyttes flittigt i OB. Det gælder, lige fra man begynder på ”Baby Striwerne” – og hele vejen op til klubbens førstehold i 3F Superligaen.

En beslutning, der er truffet i amatørafdelingens bestyrelse, men som også efterleves i den professionelle afdeling. Det har ifølge teamleder Steffen Nielsen stor betydning at samle det hele på én platform:

- Alle hold i OB bruger KampKlar, og vi bruger KlubOffice til klubbens administration. Det gør det meget nemmere, når vi får spillere op fra akademiet, at de i forvejen kender til systemerne, fortæller han.

Til weekendens kamp mod FC Midtjylland bliver de 18 spillere udtaget i KampKlar – og holdkortet sat ud fra de udtagede spillere. Se her, hvordan du med få klik kan overføre et holdkort direkte fra din deltagerliste.

Prematch meals som notifikation

I KampKlar i Fodbold app’en kan trænere og ledere kommunikere direkte med holdet. Selvom Steffen Nielsen medgiver, at spillerne ikke er lige så aktive på Superliga-mandskabet som på ungdomsholdene, bliver funktionerne brugt flittigt til at skubbe vigtig information ud til spillerne.

- Vi bruger KampKlar til at give spillerne besked om prematch meals, busafgange, billetter mv. Det er et godt og intuitivt værktøj, som vi med glæde kan konstatere, at der hele tiden bliver udviklet på, fortæller han.

Det er klubbens politik, at alle spillere skal introduceres til KampKlar – og logge ind i Fodbold app’en for at aktivere deres Fodboldpas - når de starter i klubben. Ved hjælp af et iCal-link synkroniseres alle træninger, kampe og sociale arrangementer automatisk med spillere og lederes Outlook-kalendere. Det binder tingene sammen og sparer teamlederen for dobbeltarbejde:

- Man kan godt sige, at vi efterhånden er superbrugere af systemerne, og derfor er spillerne også rigtigt gode til at hjælpe hinanden, slutter Steffen Nielsen.

KampKlar og KlubOffice er en del af IT Klubpakken og er dækket af klubbernes årlige IT-licens. Der er således – med undtagelse af betalingsgebyrer ved transaktioner – ingen yderligere omkostninger ved at benytte KampKlar og KlubOffice. Du kan læse mere om IT Klubpakken her, eller booke et klubkursus her.