Piger og drenge. Unge og gamle. Rutinerede og nybegyndere. Der er fuldt tryk på Aalborg KFUM’s anlæg i Hasseris, hvor klubbens medlemmer mødes på tværs af alder, køn og fodboldegenskaber. Alle har fået en ”legeplads” at boltre sig på – lige fra de mindste poder til det nystartede Fodbold Fitness hold for kvinder. På den nyanlagte kunstgræsbane ruller bolden hele året i den nordjyske klub.

”Vi ønsker at skabe et moderne forsamlingshus”

En ny kunstgræsbane til klubbens knapt 1000 medlemmer havde længe været på tegnebrættet, da Aalborg KFUM i 2017 modtager en bevilling fra Aalborg kommune. Derfra starter det hårde arbejde med at finansiere den resterende del på egen hånd. Klubben opretter i den forbindelse en gaveindsamling via DBU, sideløbende med flere andre initiativer.

To år efter er det ambitiøse projekt blevet til virkelighed. Den græsgrønne kunstgræsbane står skarpt i efterårssolen på klubbens anlæg, og indbyder til leg og samvær på tværs af klubbens hold.

Det sociale mødested er ifølge Aalborg KFUM’s formand, Anders Bredgaard, hele kernen i ideen om en fodboldbane, der kan bruges hele året.

”Vi ønsker med den nye kunstgræsbane at skabe et moderne forsamlingshus – et sted hvor spontane legeaftaler og møder kan opstå,” fortæller Anders Bredgaard.

Alle fodboldklubber, der er medlem af én af DBU’s lokalunioner, kan via DBU indsamle midler til projekter, som ligger inden for DBU’s almennyttige formål. Det kan fx være projekter til styrkelse af folkesundheden, udvikling af fodboldens faciliteter eller fremme af fairplay. Læs mere om betingelserne for at oprette en gaveindsamling her.

For at opnå skattedrag skal der dog være tale om en gave – uden forventning om modydelse fra gavegiver. Man kan f.eks. ikke udbyde salg af sponsorater eller lignende som en del af gaveindsamlingen. I sådanne tilfælde er der nemlig tale om en klar modydelse, og så er det ikke muligt at få skattefradrag.

KlubOffice giver mulighed for at følge med i gaveindsamlingen

Aalborg KFUM har indsamlet omkring 300.000 kr. til den nye kunstgræsbane alene via DBU’s gaveindsamlingsplatform. Med koblingen til KlubOffice er det nu blevet lettere for klubberne at oprette – og følge med, når der tikker donationer ind. I KlubOffice opretter klubben indsamlingen, hvorefter den skal godkendes af DBU. Gavegivere donerer direkte fra DBU’s hjemmeside.

Det glæder formanden for Aalborg KFUM, som ser frem til en mere smidig proces, når klubben næste gang opretter en gaveindsamling:

”Det er et stort fremskridt, at man nu kan følge med i status for indsamlingen – og få sat navn på gavegivere. Hele klubben er jo interesseret i, hvordan det går med et projekt, der har så stor indflydelse på klubbens medlemmer,” fortæller Anders Bredgaard.

Læs mere om DBU’s gaveindsamling her og find vejledning til oprettelse i KlubOffice her.

Har du spørgsmål til gaveindsamlinger via DBU kan du kontakte Mikkel Høgdahl Bjerg på mibj@dbu.dk, eller Lene Wittek-Holmberg på lewi@dbu.dk.