• Vi forsøger at være meget opmærksomme på, at vi skal udbyde de hold, som områdets borgere føler et behov for. Det handler jo lidt om at tilpasse sig samfundsudviklingen, og vores erfaring er, at der er mange, der rigtig gerne vil spille fodbold, men som ikke ønsker eller har mulighed for at spille kampe hver uge, udtaler John Tefke, der er næstformand i Lundtofte Boldklub.

 

I Lundtofte Boldklub har de hele tre forskellige motionsfodboldhold.

  • ”Voksne mænd, spiller bold igen” – motionsfodbold for mænd over 45 år
  • ”LundTOUGH Ladies” – Fodbold Fitness for kvinder
  • “De evige talenter” – motionsfodbold for mænd mellem 35 og 45 år

 

”Voksne mænd, spiller bold igen” var det første motionsfodboldhold klubben oprettede. Det opstod, fordi der var et behov for et fodboldtilbud til de Veteran- og Superveteranspillere, som ikke længere ønskede at spille turneringskampe. Nu er der ca. 30 spillere på holdet, og de spiller to gange om ugen hele året.

Efter noget tid med succes på motionsfodboldholdet for herrer, opstod også et kvindehold. Det startede med, at en kvindelig træner for klubbens U10-hold også gerne selv ville spille og ikke kun være træner. Hun spurgte klubben, om det var muligt at starte et motionsfodboldhold op for kvinder, og hun ville gerne selv være spillende træner. På holdet bliver nogle af de mange mødre til børn og unge i klubben nu aktiveret som aktive medlemmer. Holdet, der kalder sig LundTough Ladies, har ca. 20 medlemmer, der laver Fodbold Fitness-træning en gang om ugen.

Klubbens tredje motionsfodboldhold, ”De evige talenter”, er en pendant til dameholdet, og det opstod, fordi nogle lidt yngre mænd, fortrinsvis fædre til børn og unge i klubben, også gerne ville spille fodbold for sjov uden at være bundet af turneringskampe. Det passer bedst ind i deres hverdag med børn og karriere, at de ikke skal prioritere andet end en times bold om ugen.

  • ”De evige talenter” opstod, fordi træneren kontaktede mig en fredag eftermiddag efter en børnetræning. Han ville gerne starte et motionsfodboldhold op for yngre mænd i lokalområdet, og for nogle som måske er lidt hurtigere end os på ”Voksne mænd, spiller bold igen”. Det, synes jeg, var en rigtig god idé, så jeg lagde et opslag på Facebook lørdag formiddag. Den følgende tirsdag startede vi holdet op, og der kom hele 28 mænd til den første træning, fortæller John Tefke, der er næstformand i Lundtofte Boldklub og ivrig motionsfodboldspiller på det ældste hold ”Voksne mænd, spiller bold igen”.

 

I Lundtofte Boldklub er de ikke i tvivl om, hvilken værdi det har for dem, at de har motionsfodboldhold.

  • Vi er rigtig glade for vores tre motionsfodboldhold. Det er fedt at have så mange medlemmer, der kommer ned i klubben og er glade. Holdene styrer stort set sig selv og kræver ikke ret meget af klubben. Og så er der også den bonus, at de faktisk gerne vil have de sene træningstider, efter børnene er puttet, og det er jo ellers nogle af dem, som ikke altid er så lette at sælge. På den måde får vi også udnyttet vores baner bedst muligt, afslutter John Tefke.

 

Lignende udvikling i Galten FS

I Galten FS har de også tre motionsfodboldhold. I lighed med Lundtofte Boldklub henvender hvert af de tre hold sig til hver sin målgruppe. I Galten har de ”GFS Gamle Mænd” og ”GFS Old Girls”, som begge er motionsfodboldhold for henholdsvis mænd og kvinder, som ønsker at spille bold en gang om ugen. Her mødes deltagerne, deler to hold og spiller i en times tid. De går derfra med smil på læben, sved på panden og boblende fodboldglæde.

Klubbens sidste motionsfodboldhold er et Fodbold Fitness-hold for kvinder. Her spilles der også fodbold, men det største fokus lægger på fitnesstræningen på banen og sjove boldøvelser. Klubben oplever, at dette hold henvender sig til en anden type kvinde, som måske ikke har den store tilknytning til fodboldsporten, og dermed supplerer holdet det andet motionsfodboldhold for kvinder rigtig godt.

 

Skal I også være med?

Vil I også gerne have et eller flere motionsfodboldhold i jeres klub, kan I læse mere og få hjælp til opstarten her.