Til det afsluttende Projekt P stævne i Hafnia Hallen spillede 160 piger i alderen 11 til 16 år på blandede hold. I alt 14 klubber var samlet til den alternative stævneform,  hvor spillerne blev samlet på hold, som gik på kryds og tværs af klubskel.

De mange pigespillere reagerede positivt på benspændet og kom ud af deres komfortzone, hvilket har været en af målsætningerne for Projket P, som hele tiden har haft fokus på at styrke de sociale bånd mellem pigespillere i København.

– Vi lykkedes med at få pigerne til åbne sig op over for hinanden, og spille sammen med andre end dem de spiller med i hverdagen. Det var fantastisk at opleve, hvordan pigerne smeltede sammen på tværs af klubfarver, siger Christian Theilgaard Glud, som er projektleder for pigefodbolden i DBU København.

Han var også glad for det engagement som trænerne lagde for dagen

– De var alle sammen klar på konceptet og gik forrest i forhold til at samle nye hold og dyrke sammenholdet på tværs. Det skal de have stor ros for, fortæller Christian Theilgaard Glud.  

Alle rækkevinderne fik efterfølgende overrakt medaljer – selvfølgelig med fire rammende værdier trykt på bagsiden.

-Relationer ✔️
-Samarbejde ✔️
-Den god holdkammerat ✔️
-Accepter fejl ✔️

Projekt P er et samarbejde mellem DBU København og FC København, der siden foråret 2019 har tilbudt bydelstræninger for piger i aldersgruppen fra U12 til U16 i samarbejde med 16 klubber. Stævnet i Hafnia Hallen markerede afslutningen på projektet, der nu skal evalueres af de deltagende klubber. 

Læs evt. mere her.