Ungdomsfonden hjælper i livets sværeste kampe

DBU’s Ungdomsfond af 18. maj 1964 har netop åbnet for en ny runde af ansøgninger. Både klubber og nødlidte personer kan søge puljen indtil d. 5. november 2019. Lars Ole Sand er én af dem, som har modtaget støtte, da midlerne sidst blev uddelt.

Ungdomsfonden hjælper i livets sværeste kampe
Lars Ole Sand overraskes i halvlegen af en seniorkamp. Foto: GVL Løkken
Af: DBU Kommunikation

Du kender typen. Han sætter altid klubbens interesser før sine egne. Han er klubben. Sådan en slags person er Lars Ole Sand, som siden 1966 har viet sit liv til fra GVL Løkken som både holdleder og træner.

Så da Lars Ole Sand mister benet i 2017 som følge af komplikationer med sin sukkersyge, søger bestyrelsen i GVL Løkken økonomisk støtte til ham hos DBU’s Ungdomsfond af 18. maj 1964, der hjælper nødlidte personer som Lars Ole Sand eller Mikkel Geer Kraul.

Fonden donerer 10.000 kroner til Lars Ole Sand, som bliver meget beæret over, at klubben har taget initiativ til at hjælpe ham i en svær tid, hvor han kæmper for at vænne sig til sin nye situation.

”Jeg blev inviteret med til fodbold en fredag aften uden at fatte mistanke, da tre personer fra bestyrelsen pludselig kom med blomster og check til mig. Det var jeg slet ikke forberedt på, og jeg er meget glad for det, de har gjort for mig,” fortæller Lars Ole Sand, som selv har kunne bestemme, hvad pengene skulle bruges til.

Fonden yder dog ikke kun støtte til enkeltpersoner. Der gives også økonomisk støtte til ungdomsaktiviteter i fodboldklubber, så de kan deltage i stævner i ind- og udland. Én af de klubber, der senest har fået hjælp, er Brønderslev IF, som henover sommeren har deltaget i et stævne i Göteborg.

Efterårsuddelingen behandler ansøgninger der vedrører aktiviteter, der afvikles februar-september 2020. Ansøgningsfristen for nye ansøgninger er 5. november 2019. Du kan læse om ansøgningsprocessen her.

Log ind