DBU giver støtte til 10 projekter

DBU’s Udviklingspulje har netop uddelt midler. Og blandt dem, der har fået støtte fra puljen, er projekter, som omhandler den rød-hvide fest til EURO 2020, e-sport, skolefodbold og de danske fodboldfans.

Af: DBU Kommunikation

10 forskellige projekter modtager støtte på 7,1 millioner kroner.  

DBU’s Udviklingspulje har netop uddelt støtte til projekter på tværs af dansk fodbold og inden for forskellige temaer. Projekterne er udvalgt blandt 28 ansøgninger fra klubber og fodboldprojekter over hele landet. 

Rød-hvid fodboldfest over hele Danmark 

Blandt modtagerne er projektet ‘Hele Danmarks Fodboldfest’. Danmark har ganske enestående fået tildelt en del af værtskabet for EURO2020. I en fodboldnation som Danmark skal det naturligvis ikke gå ubemærket hen. Hele Danmark skal i 2020 være én stor rød-hvid fodboldfest.  

Derfor skal projektet iværksætte aktiviteter målrettet klubber og spillere. Der skal fokuseres på en hyldest af de frivillige igennem en frivillighedskampagne. Desuden skal der laves sessioner med ‘Træn med landsholdet’, og yderligere igangsættes en landsdækkende ‘En Del Af Noget Større’-turnering. 

Øget fokus på de danske fodboldfans 

Også nerven i dansk fodbold, fansene, er i fokus i et af de projekter, som har modtaget støtte.  

Følelserne, kærligheden og de magiske øjeblikke skal tilbage til Herre-A landsholdet og dets fans. Fans og i særdeleshed de loyale har et særligt fællesskab, og de vil gerne tættere på holdet, spillere, trænere og de magiske øjeblikke. Projektets succes afhænger af at få en fankoordinator tilknyttet.  

Kort om puljen

 • I marts 2016 etablerede DBU’s bestyrelse en ny udviklingspulje, der skal skabe mere udvikling på tværs af dansk fodbold. Pengene kommer fra hhv. UEFA’s hattrick-midler og fra DBU’s egenkapital. 
 • Pengene uddeles af en særlig Styregruppe med repræsentanter fra blal  DBU’s bestyrelse, Foreningen af Lokalunioner, Divisionsforeningen. 
 • Da midlerne i udviklingspuljen nu er opbrugt, skal DBU’s bestyrelse afgøre hvad der skal ske med puljen fremadrettet. Dette vil ske på et møde i juni 2019.   

De ti projekter

 1. Nibe Multiarena har fået tilskud til udendørs motorik & bevægelsesbane 
 2. Futsal Udviklingsplan og businesscase: Afsøgning af Futsal-området, som kan danne grundlag for beslutning om man vil  udvikle et samlet Futsal på tværs af bredde og elite. 
 3. Aalborg KFUM har fået tilskud til åben fodboldtræning i hverdagene ml. 15.30-16.45, inden de faste hold starter kl. 17.00. 
 4. Fanstrategi for Herre-A Landsholdet i form af en fankoordinator, som kan være bindeled mellem DBU og fans. 
 5. Kunstgræs og faciliteter, hvor en projektleder skal understøtte en opkvalificering på området. 
 6. Udvikling af e-sport: Udvikling af DBU’s E-landshold med landsholdssamlinger i 2019. 
 7. Players 1st medlemsanalyser: DBU Bredde vil i alt 200 klubber et ”Players 1st”-værktøj inklusiv klubudviklingsforløb faciliteret ved en DBU Klubrådgiver til en reduceret pris.
 8. Hele Danmarks Fodboldfest: Den rød-hvide fodboldfest til EURO 2020 med aktiviteter målrettet klubber og spillere. 
 9. Kommunestrategi/Velfærdsalliancer 2018-2021, hvor beløbet specifikt søges til klubudvikling/understøttelse.
 10. Skole Liga: At udvikle en skolefodbold turnering som skaber sammenhæng mellem skolerne og fodboldklubberne. 

Log ind