Ansøgning åbner til de højeste ungdomsrækker på Sjælland og i København

Fra 1. maj til 13. maj er der åben for ansøgninger til de højeste fælles ungdomsrækker. Her kan du læse om ansøgningsproceduren.

Af: DBU Sjælland Kommunikation


(BEMÆRK: Menuen 'Klub Admin', som vist i videoen, eksisterer ikke længere i KlubOffice. Stamhold operettes ved at vælge:'Turneringer og hold' --> 'Hold' --> 'Stamhold')

I perioden 1. - 13. maj kan din klub ansøge om en plads i de højeste fælles ungdomsrækker øst for Storebælt. Alle klubber med hold i årgangene kan søge, men der gælder særlige regler for klubber med DBU licens.

Vær opmærksom på, at ansøgningen foregår via din klubs adgang til KlubOffice. I videoen øverst kan du se en guide til, hvordan du ansøger om en plads i de enkelte rækker.

Holdsamarbejde
En væsentlig ændring er, at det ikke vil være muligt at ansøge om plads i rækker på baggrund af et holdsamarbejde. Hermed følger lokalunionerne den praksis, der også er gældende i licenssystemet, hvor det heller ikke muligt at ansøge om licens på baggrund af et holdsamarbejde. Hold som har haft et holdsamarbejde i fællesrækkerne i sæsonen 2018-2019 kan i perioden 1. - 13. maj ansøge om en 1-årig dispensation via deres egen lokalunion.

Nye rækkebetegnelser
Rækkebetegnelserne ændres for U13, U14 og U15, hvor højeste niveau fremover angives som Liga 1, mens næsthøjeste niveau fremover angives som Liga 2. Der kan til sæsonen 2019-2020 ansøges om indrangering i følgende rækker med spillernes årgang i parentes:

Pige ungdom fællesrækker
U18 Pige Øst (02)
U16 Pige Øst 1/2 (04)
U14 Pige Liga 1/2 (06)
U13 Pige Liga (07)

Drenge ungdom fællesrækker
U19 Drenge Øst 1/2 (01) - Rækker med 12 hold 
U17 Drenge Øst 1/2 (03) - Rækker med 12 hold
U16 Drenge Øst 1/2 (04)
U15 Drenge Liga 2 (05) - Liga 1 administreres af DBU 
U14 Drenge Liga 1/2 (06)
U13 Drenge Liga 1/2 (07)

BEMÆRK: Alle rækker har ansøgningsfrist mandag 13. maj klokken 23.59

Ansøgningsprocedure
Ansøgningsproceduren foregår ved at alle hold - via klubbens adgang til KlubOffice - skal oprette et stamhold, som skal tilmeldes ansøgerrækken via kluboffice. Dette gælder alle ovenstående rækker.

Hvis der ikke er oprettet et stamhold, så bliver holdet ikke vurderet med henblik på indrangering, i det fællesudvalget ikke har noget grundlag at bedømme holdet på. Husk derfor fristen 13 maj.

Stamholdet skal indeholde 16 spillere og 2 trænere. 8-mands hold skal dog kun indeholde 13 spillere.

Betingelser ved ansøgning:

  • En klub kan kun deltage med et hold i hver enkelt række. Undtaget fra dette er licensklubber, der tildeles en plads, der automatisk giver en plads i U15 Liga 1. Disse klubbers 2. hold kan ansøge om en plads i U13, U14 og U15 Liga 2.
  • Er der ikke ansøgt ved ansøgningsfristens udløb eller mangler der væsentlige oplysninger (på stamholdet oprettet i KlubOffice), så kan klubben ikke forvente at komme i betragtning til pågældende række(r).
  • At klubben ikke i ansøgningsperioden er i økonomisk restance til sin lokalunionen.


Husk: Indtast spillested samt ønsker til spilledage samt tider. Hvis klubben har særlige ønsker omkring hold, der skal spille for eksempel samme lørdag hjemme, så skal de indsendes senest den 13 maj for U16 til U19 Drenge Øst til Martin Munk Nielsen på munk@dbukoebenhavn.dk og øvrige rækker til Thomas Rasmussen på tler@dbusjaelland.dk.

Vi gør opmærksom på, at alle ønsker ikke kan opfyldes.

Fællesrækker - drenge:

U19 Øst 1/2: Alle hold, der ønsker at deltage skal ansøge herom. Der vil være op- og nedrykning mellem turneringshalvdelene.  

U17 Øst 1/2: 
Alle hold, der ønsker at deltage skal ansøge herom. Der vil være op- og nedrykning mellem turneringshalvdelene. 

U16 Drenge Øst 1/2:
Alle hold, der ønsker at deltage skal ansøge herom. Der vil være op- og nedrykning mellem turneringshalvdelene.

U16 Drenge Øst reservehold:
Er en turnering alene for klubber med U17/U19, der er indrangeret i Liga eller Division.

U15 Liga 1: Administreres af DBU. Det er ikke muligt at ansøge om plads i rækken, da pladserne tildeles via licenssystemet. 

Licenshold - 2019-2020
FC København
FC Nordsjælland
Brøndby IF
FC Midtjylland
OB
Silkeborg IF
Lyngby BK
Sønderjyske
Randers FC
Esbjerg FB
AGF
Aab
Vejle B

Holdene står i licenstildelt rækkefølge

U15 Liga 2: Administreres af lokalunionerne og rækken består i 1. turneringshalvdel af 3 puljer á 8 hold, som er niveauopdelt - pulje 1 vil her være højeste niveau og pulje 2 og 3 er sidestillet. Klubber med tildelt licens, som ikke er tildelt en plads i Liga 1 vil blive tildelt en plads i Liga 2. Øvrige pladser tildeles efter ansøgning og indrangering.

Mellem de to turneringshalvdele rykker nummer 1 og 2 i pulje 2 og 3 op i pulje 1. I 2. turneringshalvdel består pulje 1 af 12 hold, der spiller enkeltturnering. Pulje 2 består af 14 hold, der spiller enkelturneringer. Der er to oprykkere fra lokalunionernes højeste rækker - 1 fra DBU Sjælland og 1 fra DBU København.  

Følgende hold er sikret en plads:

Rækkefølge fastsat via licenssystemet

Pulje 1

HB Køge
B 93
Hvidovre IF
HIK
Slagelse B&I
FC Helsingør
Wildcard 1*
Wildcard 2*

*Wildcard 1-2 kan blive tildelt enten til klub med eller uden licens. Hvis wildcard 1-2 tildeles licensklubber - vil det tilsvarende antal wildcards overføres til pulje 2/3.

Pulje 2 eller Pulje 3

Næstved BK
FC Roskilde
Holbæk B&I
AB
Nykøbing FC
Roskilde KFUM
Hørsholm-Usserød IK
A27
FA 2000
WildCard 3 - 9**

Holdene står i licenstildelt rækkefølge

**Wildcard 3-9 kan blive tildelt til klubber uden licens.

U14 Liga 1: Administreres af lokalunionerne og rækken består af 1 pulje af 6 hold. Hvis der i Øst ikke er seks klubber fra de 16 højest placerede i licenssystemet vil den ene plads blive tildelt et hold fra DBU Fyn - såfremt holdet er blandt de 16 højest placerede i licenssystemet. Det drejer sig alene om én plads - de øvrige 5 pladser fordeles i rangorden indtil 5 pladser opnås. 

I 2. turneringshalvdel består Øst-puljen af 6 hold. Der garanteres deltagelse af fem hold øst for Storebælt. I det tilfælde, at der findes seks Øst-hold rangeret blandt de 18 øverste i licenssystemet består puljen af de seks hold. I det tilfælde, at der kun findes 5 Øst-hold blandt de 18, så vil puljen blive suppleret med et hold fra DBU Fyn. I det tilfælde, at der kun findes 4 hold rangeret blandt de 18 højeste i licenssystemet suppleres puljen med to hold fra Vest. Puljen vil i dette tilfælde blive på 7 hold.  

Pulje 1

KB
Farum BK
Brøndby IF
OB
Lyngby BK
HB Køge

Holdene står i licenstildelt rækkefølge

U14 Liga 2: Administreres af lokalunionerne og rækken består i 1. turneringshalvdel af 3 puljer á 8 hold, som er niveauopdelt - pulje 1 vil her være højeste niveau og pulje 2 og 3 er sidestillet. Klubber med tildelt licens, som ikke er tildelt en plads i Liga 1 vil blive tildelt en plads i Liga 2. Øvrige pladser tildeles efter ansøgning og indrangering.

Mellem de to turneringshalvdele rykker nummer 1 og 2 i pulje 2 og 3 op i pulje 1.
I 2. turneringshalvdel består pulje 1 af 12 hold, der spiller enkeltturnering. Pulje 2 består af 14 hold, der spiller enkelturneringer. Der er to oprykkere fra lokalunionernes højeste rækker - 1 fra DBU Sjælland og 1 fra DBU København. 

Pulje 1

B 93
Hvidovre
HIK
Slagelse
FC Helsingør
Næstved
Wildcard 1*
Wildcard 2*

*Wildcard 1-2 kan tildeles klubber med og uden licens. Hvis wildcard 1-2 tildeles licensklubber - vil det tilsvarende antal wildcards overføres til pulje 2/3. 

Pulje 2 og Pulje 3

FC Roskilde
Holbæk B&I
AB
Nykøbing FC
Roskilde KFUM
Hørsholm-Usserød IK
A27
FA 2000
Wildcard 3-10***

Holdene står i licenstildelt rækkefølge

*** Wildcard 3-10 kan tildeles til klubber uden licens. 

U13 Drenge Liga 1/2 (8:8): Her skal klubberne ansøge på lige vilkår med de øvrige rækker. Dog vil 2. turneringshalvdel vil blive afviklet som 11:11.

I 2. turneringshalvdel vil Liga 1 bestå af de seks øverste klubber i licenssystemet fra Øst. Liga 2 består af tre puljer af 8 hold, hvor øvrige klubber med licenstildeling er sikret plads og de resterende pladser tildeles af det fælles indrangeringsudvalg.  

Det fælles indrangeringsudvalg kan efter 1.turneringshalvdel vælge at ændre på rækkernes sammensætning af hold.

U13 Drenge Liga 1 - holdsammensætning

KB*
Farum BK*
Brøndby IF*
Lyngby BK*
HB Køge*
B 93*

*Er sikret plads i højeste pulje, da de skal spille Liga 1 i 2. turneringshalvdel. Holdene er indskrevet på rækken.

Øvrige licensklubber og klubben uden licens skal tilmelde/ansøge via kluboffice.

U13 Drenge Liga 2

Øvrige licensklubber og klubben uden licens skal tilmelde/ansøge via kluboffice

Fællesrækker - piger: 

U18 Pige Øst: Klubber med pigelicens skal ansøge om deltagelse, men er sikret en plads såfremt de har ansøgt om det.

U16 Pige Øst 1/2 og U14 Pige Liga 1/2: Klubber med pigelicens er som udgangspunkt sikret deltagelse i rækken de ønsker. Klubberne er automatisk med og skal ikke ansøge, men framelde sig, hvis de ikke ønsker pladsen. Øvrige ansøgere (klubber uden licens) kan søge og vurderes af unionernes fælles indrangeringsgruppe.

Hold med pigelicens: Brøndbyernes IF, Farum BK og B 93 er automatisk indsat i U16 Pige Øst 1 og U14 Pige Liga 1.

U13 Pige Liga: Klubber med pigelicens skal ansøge på lige vilkår med klubber uden licens. Her skal klubberne ansøge på lige vilkår med de øvrige rækker. Det fælles indrangeringsudvalg kan efter 1.turneringshalvdel vælge at ændre på rækkernes sammensætning af hold.

Op/nedrykning og kamppauser U19, U17 og U16 Drenge Øst
Turneringsprogrammet vil blive forlænget således, at der bliver en længere turneringsperiode. Helt konkret vil der i efteråret også være kampe i november og i foråret vil der også blive spillet kampe i marts.

I turneringsperioderne vil der desuden være indlagt friuger til udlandsture og lignende.

Speciel spillerbenyttelse tilladt
Både hos drenge og piger gælder reglen om "speciel spillerbenyttelse" i de fælles ungdomsrækker. Det betyder, at det er tilladt at anvende op til 2 spillere per kamp, som er født i sidste halvår (juli - december) året før i pågældende aldersgruppe efter reglen om speciel spillerbenyttelse

Intentionen med beslutningen er blandt andet at gøre plads til de såkaldte "futurespillere", der er fysisk lidt senere udviklet end deres jævnaldrende holdkammerater.

Der kan ikke ansøges om spillerdispensation til ældre spillere i fællesrækkerne.

Regel om kampflytning
5-dagesreglen for flytning af kampe fortsætter. Reglen betyder, at man fortsat senest kan flytte en kamp 5 dage før den fastsatte kampstart.

Offentliggørelse af indrangering
De indrangerede hold offentliggøres 6. juni 2019 om aftenen.

Bemærk: Da sæsonen 2018-2019 fortsat er i gang vil enkelte afsnit på lokalunionernes hjemmeside først blive opdateret med næste års turneringsstruktur efter afslutningen på sæsonen.

Spørgsmål til fællesrækkerne
Kan rettes mod din lokalunion dagligt mellem 10.00 - 15.00:

DBU Sjælland: Thomas Rasmussen på telefon 46340736 eller på mailadressen tler@dbusjaelland.dk

DBU København: Thomas Jensen på telefon 3915 9200 eller på mailadressen tjen@dbukoebenhavn.dk

Vigtige datoer

Onsdag den 1. maj: Lokalunionerne udsender nyhed om ansøgningsprocedure for sæsonen 2019/2020

Mandag den 13. maj: Ansøgningsfrist

Torsdag den 6. juni: Udmelding om rækkeinddeling.

Praktisk:
Efterårsturneringen 2019 starter tidligst i uge 33 og slutter senest den sidste weekend november. Forårsturneringen 2020 starter tidligst op igen den første weekend i marts.

Læs mere
Se den nyeste licensrangering - drenge

Se den nyeste licenstildeling til U18 DM - piger

Log ind