MENU

Fælledparkens plæner skal genoprettes

Et vådt 2017 gør, at Fælledparkens græsplæner i dag er i dårlig stand. For at gøre det muligt at afvikle fodboldkampe og andre arrangementer vil Københavns kommune starte retablering af plænerne, så snart vejret gør det muligt. Håbet er, at banerne kan være klar i midten af april måned.


Alle turneringskampe er flyttet fra Fælledparken til om med søndag den 22. april. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Jorden i Fælledparken er så sammenpresset og hård, at regnen ikke har kunnet sive ned i jorden. Flere steder fremstår plænerne derfor med områder uden græs, og vand i overfladen. Det er blandt andet en konsekvens af de store mængder regn, som ramte København i efteråret 2017.

Derfor har Fælledklubbernes Sammenslutning (FS) i samarbejde med DBU Københavns turneringsafdeling flyttet samtlige turneringskampe til og med søndag den 22. april på græsbaner. Kampene er flyttet til andre anlæg i København – primært til kunstbanerne i Ryparken IA og Lundehusparken, så det er et minimalt antal kampe, der afvikles udenfor bydelen.

-Det er naturligvis meget ærgerligt, at græsbanerne ikke kan anvendes til fodboldkampe som de ser ud lige nu, men den gode nyhed er så, at Københavns kommune er blevet bevidst om, hvor mange fodboldspillere, der i dagligdagen bruger Fælledparken til træning og kamp. Det er trods alt glædeligt, at kommunen over de næste tre år har afsat 1 million kr. til at renovere græstæppet på fodboldbanerne, siger Torben Friberg, som er formand for Fælledklubbernes Sammenslutning.

Københavns kommune starter snarest retableringen af plænerne, hvilket betyder, at jorden skal løsnes, så vandet kan trænge ned. Herefter skal der lægges specialjord, eftersås og gødes. Til sidst skal græsset have ro, så det kan gro og blive klar til kampe og andre arrangementer.

Arbejdet forventes at tage mellem seks og otte uger i første omgang og kommer til at fortsætte resten af sommerhalvåret indimellem de arrangementer og fodboldkampe, som finder sted.


Log ind