Trænerrådgiver booster klubbens trænere

Sundby Boldklub og Hanstholm IF er blandt de klubber, der har sat ekstra fokus på deres børne- og ungdomstrænere i forårssæsonen. En trænerrådgiver har givet trænerne et fagligt boost.


Børne- og ungdomstrænerne i Hanstholm IF har haft besøg af trænerrågiver for at blive klædt endnu bedre på i trænerrollen. 


60 klubber har i forårssæsonen haft en trænerrådgiver tilknyttet klubben for at støtte og udvikle deres trænere. Fredag den 15. juni er sidste frist for at søge om en trænerrådgiver til klubbens trænere i 2018.

Sundby Boldklub og Hanstholm IF er blandt de klubber, der har haft besøg af en trænerrådgiver.

I Sundby Boldklub i København har forløbet været koncentreret trænerne for klubbens største årgange fra U10 til U13 piger og drenge, hvor det er forældre og spillere fra klubbens ungdomshold, der træner holdene.

Det har blandt andet resulteret i, at flere af U18-pigerne er blevet trænere for klubbens yngre pigeårgange med henblik på både at udvikle og fastholde pigespillerne.  

Sammen med forældretrænerne for U10 til U13, har de unge trænere haft en trænerrådgiver tilknyttet, som har givet trænerne et fagligt boost ved at lave inspirationstræninger, givet dem sparring i deres træning samt uddannet dem i trænerkurset C1.

”Vi håber, at forløbet gør vores trænere dygtigere. Idet de er dygtigere, håber vi, at det smitter af på spillerne, så de både bliver dygtigere og trives godt i klubben,” siger Bent Kristensen, der er bestyrelsesmedlem og tilknyttet klubbens ungdomsudvalg.

Trænerrådgiveren har kørt et 25-timer forløb, hvor han blandt andet overværet trænerne i deres træninger med holdene. Trænerne er kommet med forslag til temaer, de ville træne med spillerne og have sparring på.

”Vi ser, at trænernes og assistenternes fokus i træningen og de enkelte øvelser bliver meget mere målrettet end tidligere. De lærer at bevare fokus på det, de vil træne, og ikke blande alle andre facetter ind, som der også kan arbejdes på med spillerne,” fortæller Bent Kristiansen.

Forældrene på banen

I Hanstholm IF i Vestjylland har fokus ikke kun været rettet mod trænerne. Også forældre til spillerne og nogle af klubbens unge spillere fra U17- og U14-drenge er involveret og deltager i trænerforløbet.

For klubbens fodboldformand Morten Olsen har det været lige så vigtigt at få bragt de ungdomsspillere og forældre i spil, som er interesseret i en trænerrolle.
Han oplever, at der i klubben er forældre, der gerne vil involvere sig i deres barns hold, men som er usikre på, om de kan finde ud af at planlægge en træning og aktivere spillerne.

”Materielforberedelse er ikke nok for de her forældre. De kan ikke nøjes med et ark med forslag til øvelser. De skal have selvtillid og viden om, hvordan man er træner, hvordan man strukturer en træning og hvordan man favner det pædagogiske omkring spillerne,” fortæller Morten Olsen fra Hanstholm IF.

Derfor har klubben inviteret de interesserede forældre til at deltage i C1-trænerkurset sammen med klubbens trænere. Med håbet om at forældrene en dag enten selv står som trænere eller assisterer en træner på et hold.

”Det afgørende er, at de får viden om trænerrollen, og at de får en tro på egne valg, som er truffet på baggrund af deres viden,” siger Morten Olsen.

Har jeres klubs børne- og ungdomstrænere brug for inspiration og sparring? Så kan I stadig nå at ansøge om en trænerrådgiver, som kører et forløb i klubben i efterårssæsonen.

Ansøgningsfristen er fredag den 15. juni 2018.
Læs mere og find ansøgningsformularen her


Log ind