Fodbold hjælper børn i Københavns Nordvestkvarter

104 børn skal i næste uge spille fodbold og være en del af et fællesskab, når DBU’s Get2 Fodboldskole løber af stablen i Boldklubben Union, som får besøg af Københavns Kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld.


BK Union og Brønshøj BK forventer over 100 børn til Get2 Fodboldskole på Genforeningspladsen. Foto: Dan Pedersen

Når DIF og DBU henover sommeren sparker årets Get2 Fodboldskoler i gang, handler det i høj grad om fodboldglade børn, fællesskaber og nye kammeratskaber.

På sidste års Get2 Fodboldskole I BK Union deltog 96 piger og drenge i alderen syv til 15 år og i år forventes deltagerantallet at være 104 børn, når skolen starter i uge 27 i Boldklubben Union, der sammen med Brønshøj Boldklub har taget initiativ til skolen.

DBU har i mere end 25 år afviklet fodboldskoler for mere end 500.000 børn over hele landet.

Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en almindelig fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF get2sport og lokale fodboldklubber for ottende år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder.

Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage.

Målet er at give børnene en uge i sommerferien med masser af oplevelser og at inkludere samt fastholde børnene i dansk foreningsidræt.

Praktiske oplysninger:

Boldklubben Union og Brønshøj Boldklub afholder DBU’s Get2 Fodboldskole mandag til fredag kl. 9.00-15.00 i uge 27.

Tirsdag den 3. juni fra kl. 11:00 får Get2 Fodboldskolen i BK Union besøg af Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld.

Fakta om Get2 Fodboldskole

- DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i samarbejde med DIF get2sport, der støttes af Udlændinge- og Integrationsministeriet og Nordea-fonden.

- DBU’s Get2 Fodboldskoler ligner almindelige DBU Fodboldskoler, men de adskiller sig, idet de er målrettet børn i udsatte boligområder.

- DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF get2sport, som bidrager med finansiering og rådgivning.

- Get2 Fodboldskolerne så dagens lys i 2011 og afvikles dermed for ottende år i træk.

- I år afholdes skolerne i Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Haderslev, Aabenraa, Odense, Bagsværd, Greve, København, Taastrup og Maribo.

- Der forventes at deltage knap 850 piger og drenge på DBU’s Get2 Fodboldskoler 2018.

Log ind