Boost til pigefodbolden

I DBU Københavns område er der et stort uforløst potentiale i forhold til at få piger til at spille fodbold. Nu har DBU´s udviklingspulje tildelt DBU København og 11 klubber kr. 270.000, for at gøre en forskel.

Københavnske piger spiller også fodbold. Det er mottoet for DBU Københavns pigearbejdsgruppe, som arbejder for at få flere piger på banen i København, der sammenlignet med andre områder i Danmark scorer lavt på antallet af pigespillere.

DBU´s nye udviklingspulje, som deler penge ud til strategiske indsatsområde har også set potentialet for vækst i København. Derfor har DBU København og foreløbigt 11 klubber fået en økonomisk håndsrækning, der skal understøtte opstarten af nye årgange og igangsætning af en tidlig rekrutteringsproces, som skal få flere piger til at spille fodbold.

Stor interesse fra klubberne

DBU København har i 2017 investeret i pigefodbolden, både ved at nedsætte en arbejdsgruppe og med ansættelsen af projektleder Anja Lethin. Det øgede fokus på pigeområdet har allerede skabt større interesse for målgruppen i flere klubber, og på deres initiativ var DBU København værter for et opstartsmøde i oktober, hvor 11 klubber var repræsenteret. Her blev muligheder, udfordringer og ideer drøftet og de deltagende klubber var ivrige efter at gøre en forskel og indgik i et samarbejde med DBU København om at søge midler til pigefodbolden. De midler er nu i hus og det glæder formanden for pigearbejdsgruppen, Yery Ibarra-Hansen:

-Vi er utrolig glade for at, de københavnske klubber har lyst til at deltage aktivt i målsætningen om flere piger og bedre samarbejde på tværs af klubberne. Med den her økonomiske håndsrækning får vi grundlag for at skabe et solidt fundament for pigefodbolden i København, siger Yery Ibarra-Hansen.

Flere medlemmer og tættere samarbejde

De involverede klubber skal rekruttere og opstarte pigefodbold for U5-U7 piger ud fra deres egne præmisser. DBU København bistår med rekrutteringshjælp, evaluering og vidensdannelse og skal sammen med klubberne organisere netværks- og opsamlingsmøder, stævner og events.

De 11 klubber, som foreløbigt er med i pigeprojektet skal være rollemodeller, og opbygge erfaringer og metoder, som kan dokumenteres og viderebringes til andre klubber og organisationer, både i København og i resten af Danmark.

Bliv en del af projektet

Projektet er åbent for nytilkomne klubber undervejs i forløbet, og de deltagende klubber er ansvarlige for at involvere lokalområdet og øvrige nærliggende klubber. Økonomi vil blive tildelt nytilkomne ud fra samme vilkår som de øvrige klubber alt efter hvornår indtrædelse i projektet sker:

Følgende klubber er allerede med i projektet:

 • BK Skjold
 • BK KFUM
 • Nørrebro United
 • HIK
 • BK Hellas
 • BK Union
 • BK Fix
 • Husum BK
 • BK Vestia
 • Fremad Valby
 • FA 2000

Hvis din klub ønsker mere information om den særlige indsats for pigefodbolden i DBU København er man velkommen til at kontakte projektleder Anja Lethin, anko@dbukoebenhavn.dk


Log ind