Fokus på kropsprog og lederskab

Der var opbakning fra 50 fremmødte trænere, da DBU København var vært for et seminar for børnetrænere i Fremad Amager.


Hvordan er man en god leder? Mathias Berg satte fokus på kropsprog og lederskab til DBU Københavns børneseminar. Foto: Hans Henrik Køster.

Hvordan leder man en gruppe med 25 børn til en fodboldtræning? Det kan være en svær opgave at være frivillig i en fodboldklub og derfor satte DBU København også trænerens rolle som leder på spil, da man i weekenden var vært for et seminar om børnefodbold. Mathias Berg fra Institut fra Idræt og Ernæring var oplægsholder på emnet og gennemgik den seneste viden indenfor feltet.  Herefter kom alle trænere ud i grupper, hvor de bl.a. arbejdede med egne erfaringer og forbilleder.

I den teoretiske gennemgang blev der taget udgangspunkt i hvad et sundt og kropsligt forankret lederskab indebærer. Her kom Mathias Berg bl.a. ind på det at være nærværende, at læse både den verbale og kropslige kommunikation fra andre samt det at mærke efter og sætte grænser. Gennem en række eksempler arbejdede trænerne med forskellige teknikker med fokus på en sund og kropsligt forankret autoritet:

-Ledelse og kommunikation er et meget relevant emne at tage op. Og foredragsholderen var meget engageret med en række spændende øvelser, der var meningsfyldte. Jeg har i hvert fald fået noget at tænke i forhold til, hvordan man agere foran en stor gruppe børn og udvise en god autoritet, fortæller Tobias Gram fra Nørrebro United.   

Seminarets anden del havde fokus på koordination, motorik og balance med bold i teori og praksis. Her var U8 spillere medier for en række øvelser inden seminaret blev afsluttet med en kort debat om praktik og afholdelse af stævner i DBU Københavns børneturnering.

Log ind