Street-futsal stævne i Nørrebrohallen

DBU Street CPH afholder street-futsal stævne i Nørrebrohallen lørdag den 7. februar.


DBU Street CPH afholder stævne i Nørrebrohallen den 7. februar. 

DBU Street CPH er værter når der afholdes street-futsal i Nørrebrohallen lørdag den 7. februar. DBU Street CPH stævnet afholdes i samarbejde med samarbejdspartnere fra Ungdomsskolen, Street Society og lokale rollemodeller i Københavns bydele. Deltagerne vil være børn og unge fra nogle af DBU Street CPHs indsatsområder på Nørrebro, Bispebjerg, Vesterbro, Valby, Bellahøj og Amager.  

Henover vinteren har DBU Street CPH, i samarbejde med 2 rollemodeller i hver bydel, afholdt faste ugentlige street-futsal træninger i de udvalgte bydele. Lørdag den 7. februar vil de alle blive samlet når de unge skal mødes på tværs af bydelsgrænserne og have en hyggelig street-futsal dag. For lokale aktører som Det gode naboskab på Indre Nørrebro ser man frem til arrangementet:

-Det er lige hvad der er brug for i København. Det at man kan mødes på tværs af bydele og få nye venskaber er rigtig vigtigt. Fodbold er altid et godt samlingspunkt, fordi alle kan være med og kender reglerne. De unge mødes ofte i de samme grupper og via sociale medier. Her får de mulighed for at møde hinanden på en aktiv måde og få en sjov eftermiddag med masser af fodbold, siger Abdelali Sadouk fra Det Gode Naboskab.      

Stævnet er for drengespillere i 2 aldersgrupper, 12-14 år og 15-17 år. Stævnet afvikles fra kl 12:00-18:00 og begynder med en officiel åbning af stævnet kl. 11:30, hvor Diana Andersen, næstformand fra DBU Københavns bestyrelse, og Per Larsen fra Trygfonden vil markere den støtte som DBU Street CPH har fået af fonden i 2015.

Futsal er en sportsgren i vækst og DBU Street CPH håber på at futsal kan være med til at inspirere unge rollemodeller til at bruge futsal værktøjerne fremadrettet over for de målgrupper som DBU Street CPH arbejder med til hverdag. DBU Københavns streetkonsulenter, Richard Andersen og Daniel Mlka forventer således at arrangementet kan være med til at styrke arbejdet i de udvalgte områder:

-VI ser meget frem til stævnet som er årets første event for lokalområderne. Vi er glade for at kunne introducere en futsal begivenhed, der bliver en forløber for de mange streetaktiviteter som vi vil arbejde med på gadeplan i løbet af foråret, siger Daniel Mlka.

Street-Futsal vil hovedsageligt blive spillet i vinterperioden og skal ligesom street fodbolden ses som et værktøj, der kan fastholde den gruppe af unge mellem 12-19 år, der ikke er en fast del af en etableret fodboldklub.

Log ind