MENU

Repræsentantskabsmøde: Prisuddelinger

DBU Københavns repræsentantskabsmøde bød på en række prisuddelinger til klubber og personer som har gjort en ekstra indsats i 2014. Se vinderne her.

På DBU Københavns repræsentantskabsmøder er det tid til at kigge fremad, men også tilbage på året der gik. På repræsentantskabsmødet blev en række personer og klubber anderkendt for deres store arbejde for den københavnske fodbold. Nedenfor kan du se de enkelte prisuddelinger.

Årets leder
Keld Jørgensen, KB


Keld Jørgensen blev allerede som 30-årig valgt ind i KB’s bestyrelse som formand for fodboldafdelingen. Her var Keld fra starten ambitiøs og visionær. Tidligt så han behovet for at ændre landskabet såfremt KB fremover skulle spille en rolle på toppen af dansk professionel fodbold. Efter etableringen af FC København sad Keld med i en seks mand stor bestyrelse, hvor han var med til at vinde klubbens første mesterskab inden han tog en pause fra fodbolden i 1996.

Keld Jørgensens KB hjerte og kærlighed til fodbolden betød imidlertid at han allerede i 2000 igen indtrådte i KB’s bestyrelse, først som menigt medlem og i 2006 atter som formand for fodboldafdelingen, der på daværende tidspunkt talte 800 medlemmer.

I kraft af Kelds utrættelige arbejde samt dygtighed og visioner er antallet i dag oppe på 1750 aktive og KB er en af Danmarks absolut største klubber målt på antallet af medlemmer. Keld Jørgensen har ligeledes været et meget aktivt medlem af FIU, hvor han har bidraget til det gode samarbejde i et område hvor mere end 4500 spillere skal dele om de begrænsede faciliteter.

Der findes ikke mange i dansk fodbold, der har ydet en frivillig indsats på niveau med Keld Jørgensens. I dag er Keld et berigende medlem af DBU Københavns Formandsklub, hvor Keld sidder med i styregruppen og altid er en aktiv repræsentant til gavn for den københavnske fodbold.

Årets Ungleder
René Jørgensen, Aakanden GF

René Møllegaard har været med at grundlægge Aakanden GF, der siden 2011 har sat sit tydelige præg på fodbolden i Gentofte. Hvad der startede som en god idé, har udviklet sig til en rodfæstet klub til gavn for børnefodbolden i Gentofte. Aakanden GF er en forening, der kun har medlemmer i alderen 3-10 år og som i dag tæller knap 300 medlemmer. René Møllegaard har fra start ved med til definerer klubbens værdier omkring kammeratskab og opbygning af børnenes selvværd. Dette sker samtidigt med at de små spillere lærer tekniske færdigheder ved legen med bolden og styrker motoriske evner. René Møllegaard har også taget initiativ til at afholde børnestævner og C-træner kurser for forældretrænerne i Aakanden GF..   

René er på alle måder et stort aktiv for fodbolden i Gentofte og er med sin store frivillige indsats garant for at Aakanden GF kan leve op til sit motto: "SMÅ BEN, STORE DRØMME".

Årets Faxe Kondi ungdomsklub
Dragør BK


Dragør BK har på ungdomssiden udviklet sig kontinuerligt gennem de senere år og har i dag hold med i alle DBU Københavns ungdomsrækker. Som den eneste fodboldklub i Dragør kommune er Dragør BK et vigtigt samlingspunkt, der med stor ildhu har påtaget sig en vigtig rolle for de børn og unge, der spiller fodbold i Dragør. Hver tiende indbygger i Dragør kommune er således medlem af foreningen. I Dragør BK arbejder man med udviklingen af den ”Den Gule Tråd”, hvor man har nedfældet nogle klare visioner om B&U fodbolden til gavn for fællesskabet, sammenholdet og den sportslige udvikling. DBU’s fodboldskoler er også et fast holdepunkt i klubben, der også er repræsenteret i DBU Københavns formandsklub ved formand, Tina Vexø.

”Gør En Forskel prisen”
Ole og Brita Nygaard fra KFB


De to personer der i år tildeles ”Gør en Forskel prisen” er kendt af mange indenfor københavnske fodbold. De har begge udført et forbilledligt klubarbejde, der viser at livslang klubfølelse også findes i dag. Ole og Brita Nygaard fra KFB gør en forskel og har gjort det i mere end 30 års lederarbejde.

Ole Nygaard har i en menneskealder været medlem af Standard og KFB. Han var igennem 12 år en glimrende formand, mens Brita var bestyrelsesmedlem. Ole og Brita var aktive ved fusionsdannelsen af KFB i 1990. I en årrække var Ole sportslig leder i KFB og begge var aktive ved etablering og drift af KFB`s klubhus.

I dag står Ole og Brita for kamp-bane-hold udvalget, som organiserer banetildeling og holdtilmeldinger. Herudover fungerer de som holdledere for 2. senior og står for tøjvask i seniorafdelingen i KFB. I mange år har Ole og Brita været KFB`s kontaktpersoner til DBU København, hvor de bidrager i unionens historiske udvalg.

Årets klub under DBU København
Hellerup IK

Se nyhed her. Kåringen som årets klub vil blive markeret i Hellerup IK lørdag den 21. februar fra kl. 11:30 i Maglen. 

Læs mere om repræsentantskabsmødet her. 

Log ind