Hellerup IK årets klub

DBU Københavns bestyrelse har valgt at tildele Hellerup IK titlen som årets klub under DBU København i 2014.


HIK har arbejdet målrettet med klubmiljøet og tildeles prisen som årets klub 2014 under DBU København. Foto: BLJ-foto

I Hellerup IK har man formået at satse på bredde og elite i et godt klubmiljø med mange varierede tilbud til klubbens 1200 spillere, der er aktive i alderen fra 3 til 80 år. Klubben har opbygget en stærk børne- og ungdomsafdeling, hvor der er strategisk fokus på at fremme et motiverende og inspirerende læringsmiljø med moderne træningsprincipper for alle spillere uafhængigt af køn, evner og ambitioner. Med udgangspunkt i DBU’s licenssystem har man arbejdet systematisk og langsigtet på at udvikle klubben og dermed fodboldspillere uafhængigt af niveau.

HIK har prioriteret opkvalificering af trænerne gennem DBU’s uddannelsestilbud, og mange trænere har gennem de seneste år været gennem både A-, B- og C-uddannelserne. HIK ønsker at have uddannede trænere på alle hold og er næsten i mål. Samtidigt har man udviklet forholdene for trænerne med trænerrum, træneromklædning, online trænerforum samt sociale aktiviteter.

På ledersiden har HIK prioriteret at fastansætte børne-, ungdoms- og talentkoordinatorer, der sammen med bestyrelsen holder fokus i indsatsen. Parallelt hermed arbejdes med at gøre vidensdeling til en væsentlig bestanddel af klubbens DNA, såvel internt som eksternt. Et eksempel på arbejdet med den interne sammenhængskraft er, når trænerne går på tværs af både aldersopdeling og spillernes fodboldmæssige niveau. Det sker både i den almindelige træning, men også til kampe, stævner og på fodboldcamps. Et andet eksempel er, når førsteholdspillere fra 2.divisionsholdet 3-4 gange årligt deltager i træninger med klubbens børnehold – til stor fornøjelse for alle!

HIK har arbejdet målrettet med at fastholde spillere, når de går ind i deres ungdomsår. Det sker bl.a. ved at tilbyde mere fleksible rammer og tilbud til holdene og ved en proaktiv indsats i løbet af U15-året, hvor der er en dialog mellem spillerne, trænere og ledere for at kunne placere hold og spillere optimalt. Som et synligt resultat har klubben deltaget i DBU’s ungdomsrækker i efteråret 2014 med tre U17-hold, tre U16-hold og fire U19-hold på drengesiden.

På pigesiden er der etableret et samarbejde med Gentofte Kommune om en børne-ungekonsulent, der specifikt arbejder med rekruttering og fastholdelse af pigespillere ved at lave sportslige og sociale aktiviteter rettet mod pigerne.

Titlen som årets klub vækker naturligvis glæde i HIK, hvor formand Lone Falsig er glad for anerkendelsen:

-Titlen som Årets Klub i DBU København er en stor anerkendelse af HIK’s frivillige, trænere og ledere for det store stykke arbejde, de dagligt – og ofte lidt usynligt – yder for hele tiden at skabe bedre fodbold, bedre rammer og et endnu bedre fællesskab for alle i klubben.

-Det er en dejlig anerkendelse af, at vi igennem mere end 5 år har arbejdet målrettet med at give klubben en klar struktur og skabe et fodboldmiljø med stor motivation for sportslig læring, fagligt dygtige trænere og vidensdeling. 

Lone Falsig er også sikker på at prisen vil glæde alle klubbens medlemmer: 

-Det er en pris, som ikke kun vil gøre trænere og ledere stolte, men den vil helt sikkert også falde i god jord hos vores mere end 1000 pige- og drengemedlemmer.

HIK er med kåringen som årets klub under DBU Københavns en kandidat til titlen som årets klub i Danmark. 

Log ind