MENU

Årets frivillighedstur havde det hele

Der var både tid til at diskutere fagligt indhold mellem de administrative ansatte og de frivillige, der deltog på turen, såvel som netværke og være sociale på DBU Københavns årlige frivillighedstur, der i år gik til Hannover og Bremen.


Uffe Bech mødtes med de frivillige trænere og ledere efter Hannover 96´s 4-0 sejr over Ingolstadt. Foto: DBU København

Frivillighedsturen var igen i år en god mulighed for at få den uformelle rådgivning fra (og foreslå mulige praksisændringer til) administrationen om stort og småt, og for DBU Københavns ansatte er turen værdifuld for at sætte ansigter på dem, som man prøver at lave så kompetent service og gode turneringstilbud til i dagligdagen.

32 deltagere fra 10 forskellige klubber var repræsenteret – lige fra de veletablerede store klubber som Skjold, Hvidovre, B 1903 og GVI til nyere etholds klubber som Sundby KFUM og Kanariefuglene FC. Tilsammen var det et stærk hold, der indtog HDI Arena, hvor de skulle blive vidne til et brag af en kamp mellem Hannover 96 og Ingolstadt. Takket være de danske islæt hos Die Roten vandt hjemmeholdet 4-0, hvor både klubikonet, Leon Andreasen og nytilkomne Uffe Bech kom på scoringstavlen. Unge Bech assisterede endda også en enkelt gang. Det gav god stemning hos den danske delegation.

Efter kampen havde man sat Uffe i stævne, og han tog sig god tid til at svare på deltagernes spørgsmål om egen karriere og de valg han har taget fra sin første tid i HIK, og over Lyngby og FC Nordsjælland. Det var et rigtig godt indblik i hvilke overvejelser og hvilke krav, der medfølger, når muligheden for at spille i udlandet opstår som ung spiller. Uffe pointerede sin egen uddannelse og modenhed, som faktor for ”først” at tage videre til udlandet som 22årig. Det var helt sikkert overvejelser som også breddetrænere kan tage med sig hjem i deres arbejde med ungdomsspillere.

Således oplyst fortsatte forsamlingen videre til det dejlige hotel, hvor der i nærheden ventede traditionel tysk middagsmad. Her gik snakken livligt på kryds af klubber, og fortsatte for nogen videre ud i nattelivet.

Næste morgen gik turen til Bremen, hvor man overværede Werder Bremens U19 hold spille mod Viktoria Berlin, og efterfølgende var der planlagt en seance med Jannik Vestergaard, hvor han skulle et indblik i sine overvejelser, omkring at flytte sin karriere udenlands væsentlig tidligere end Uffe Bech. Det kom dog ikke i stand, da Werders manager, havde valgt at inddrage spillerne til ekstra lang træning efter lørdagens nederlag til rivalerne fra HSV.

Her blev det så tydeligt for deltagerne, hvor meget henholdsvis sejr og nederlag betyder i Bundesligaen.

Turen hjem blev et lille kapløb med stormen Gorm om turen over Femern kunne gennemføres. Det lykkedes lige akkurat, og alle landede sikkert ved Hovedbanegården sent søndag aften. 


Jannik Vestergaard modtog en spillertrøje fra BK Vestia. Den blev der takket for på Instagram: "jannikvestergaard": "Just received this as a gift from my first ever football club where I played as a 4-year old. Pretty humbling 🙏🏼 #vesterbro #whereitallstarted" 

Log ind