MENU

-Streetfodbolden har givet mig job og netværk

DBU Street CPH afholder ugentlige træninger i syv københavnske områder. Udover streetkonsulenterne er fire unge rollemodeller en vigtig del af teamet omkring den sociale indsats. Her kan du møde en af rollemodellerne, Reda M´Barek.


Reda M´Barek (nederst th) er en af fire rollemodeller som er aktive omkring DBU Street CPH. Foto: Karem Ahmed

Reda M´Barek er en af fire rollemodeller som arbejder sammen med DBU Street CPH når der afholdes ugentlige træninger i syv københavnske boligområde. Reda har været med i streetfodbold siden 2012, men hvad får han ud af at være med og hvad kan streetfodbolden bidrage med i de københavnske bydele? 

Hvad er vigtigt når man arbejder med streetfodbolden i udsatte områder?

-Det er vigtigt at man møder målgruppen med en positiv attitude og bliver venner med dem. Ofte er de unges rollemodeller folk som er kriminelle og hænger ud på gaden. Med DBU Street CPH forsøger vi at skabe et tilbud som aktiverer de unge i et sundt fællesskab, hvor de kan mødes mindst en gang om ugen. Derudover har det været godt at vi med events som Københavner Mesterskabet (KM) har fået forskellige udsatte områder til at mødes på tværs af bydelene.   

Kan du fortælle en succeshistorie fra dit frivillige arbejde med DBU Street CPH?

-For mit eget vedkommende har DBU Street CPH banet vej til job og har udvidet mit netværk. Uden DBU Street CPH havde jeg nok ikke haft noget med fodbold at gøre. Derudover er det en succes for os når drengene bliver integreret i en organiseret fodboldklub.  

Hvordan kan de københavnske klubber blive bedre til at integrere spillere med anden etnisk baggrund?

-Måske ved at implementere streetfodbold og futsal samt andre alternative fodboldformer, som er fleksible og har fokus på det tekniske. Vi har selv erfaret hvordan DBU Street CPH spillere er blevet en del af DBUs futsal landshold, hvilket vidner om at der er et stort potentiale.

Hvad arbejder du ellers med?

-Jeg arbejder som futsal instruktør via Ungdomsskolen i København og koordinerer indsatser i forskellige bydele – blandt andet på Amager, Vesterbro og Sjælør. Derudover arbejder jeg som pædagog på den sikre institution Sønderbro på Amager, hvor jeg arbejder med mindreårige som har begået kriminalitet. Og så underviser jeg i fransk gennem Ungdomsskolen København. Jeg har også været med til at starte foreningen Street Society, der skal understøtte indsatsen med streetfodbold og futsal i København.  

Du kan læse mere om DBU Street CPH på dette link. 

Log ind