MENU

Samarbejde med Københavns Kommune om socialt ansvar

DBU København er i tæt dialog med Københavns Kommune om fodboldholdet Upload 18 og andre klubber i udsatte områder

Efter den seneste tids debatindlæg og kommentarer til sagen om fodboldholdet Upload 18 ønsker DBU København at redegøre for samarbejdet med Københavns Kommune. DBU København har siden ultimo 2014 været i dialog med Københavns Kommune på baggrund af et antal disciplinærsager, der førte til suspendering af klubbens kampe i efteråret 2014. Siden har DBU København samarbejdet med kommunen om udarbejdelsen af en handlingsplan for klubber, der drives under Center for Forebyggelse og Rådgivning i Københavns Kommune samt andre klubber med lignende problemstillinger.

DBU København er i dialog med kommunen og er nået langt med handlingsplanen, der skal sikre en fair og sikker afvikling af kampe i København. Handlingsplanen skal ses som en målrettet indsats mod de uacceptable situationer, der er opstået omkring afviklingen af kampe, hvor trusler og usportslig tone/adfærd over for modstandere og dommere har fundet sted:

-Vi er langt med en handlingsplan i samarbejde med Københavns kommune, da vi også ser det som vores opgave at bidrage til den sociale indsats som Københavns Kommune iværksætter, når det gælder fodbold. DBU København vil gerne være med til at rådgive klubber som Upload 18 omkring udarbejdelsen af et værdisæt, der lever op til DBUs anbefalinger om Fair Play så vi sikrer at denne type medlemmer også kan rummes i foreningslivet i fremtiden. Det er dog helt afgørende for os at kampe under DBU København afvikles på en sikker og sportslig fair måde, siger DBU Københavns formand, Henrik Ravnild.  

Log ind