Fodboldfestivaler
(Denne side er under opbygning 06.12.24)
Fodboldfestivalerne er en del af DBU Københavns strategi, som har til formål at udvikle og styrke fodboldmiljøet for børn gennem flere og bedre kamptilbud.
Fodboldfestivalerne sætter fokus på leg og kreativitet, samt tilgodeser forskellige ønsker til kampformater, antal spillere og kompetencer. Med fokus på fair play og den rette kampånd er det DBU Københavns mål at give flest mulige børn fantastiske fodboldoplevelser.
Koncept 1 - Horst Wein
Mantraet bag Horst Weins principper er, at spillet er træneren! Med andre ord udvikler børnene sig gennem selve spillet. De afgørende forskelle på disse stævner i forhold til de ordinære stævner er:
- Der spilles med 4 mål i kampen. Hvert hold skal både forsvare og angribe to mål samtidig
- Der må ikke scores, før spilleren er i scoringszonen
- Der spilles ikke med målmand
- Der er ingen dommer
Formål
Formålet med denne stævnetype er at give trænerne mulighed for at tilbyde deres spillere et kampformat, hvor de udfordres på en ny måde. Den fremmer et læringsrum, hvor der skabes plads til kreativitet, udvikling af børnenes opfattelses- og beslutningsevne.
Med andre ord styrkes børnenes evne til selv at tage beslutninger i kampen.
Læs mere om Horst Wein principper
Koncept 3 - legende fodboldfestival
I Den Legende Fodboldfestival præsenteres børnene for fire legende fodboldzoner:
- Legende Boldspil
- Legende Spark
- Legende Kamp
- Legende med Bold.
Aktiviteterne er inspireret af Hele Danmarks Klubhus forløb i BK Frem, hvor der var fokus på at forme et legende fodboldmiljø.
Formålet med fodboldfestivalen er at tilbyde børnene en anderledes stævneoplevelse, hvor fokus er på leg, individuel udfordring og kreativitet – ikke på resultater eller medaljer.
Trænerne spiller en central rolle på dagen, hvor deres engagement er afgørende for at skabe en sjov og tryg atmosfære. Her får børnene mod på at eksperimentere og lære på nye måder. Samtidig er der et fokus på at give trænerne input til deres egen træningspraksis.
Medbestemmelse er et vigtigt nøgleord i alle zonerne, som er designet til at rumme mange forskellige organiseringer, udfordringer, løsninger og opgaver. Der lægges op til, at spillerne kommer med forslag og idéer. Involvering af spillerne skaber en oplevelse af medbestemmelse, som er en af de stærkeste motivationsfaktorer for mennesker, uanset alder og køn.
Prøv det – måske er spillerne mere kreative og opfindsomme, end vi tror.
Koncept 2 - Silent stævner
Silent Weekend går i alt sin enkelthed ud på, at de voksne - både forældre, tilskuere og træner, skal lade børnene spille fodbold - uden råb fra siden af. Det giver ro til, at børnene selv øver sig i at træffe beslutninger i deres spil, og derved udvikler deres spilforståelse og samarbejdsevne på deres egne præmisser.
Før, mellem og i pauserne af kampen/kampene, skal træneren selvfølgelig coache, give feedback og snakke med børnene, men når kampene er i gang, skal der ikke gives kommandoer fra sidelinjen og ind til spillerne.
Hvis børnene er usikre på reglerne undervejs eller har spørgsmål midt i kampen, må træner selvfølgelig coache og hjælpe spillerne. Men kort sagt handler det om at træde 2 skridt tilbage og så observere og lade børnene spille kampen.
Ellers foregår alt som til et helt normalt fodboldstævne, og selvfølgelig må man stadig gerne klappe og juble når der scores mål, eller når andet lykkes for børnene.
Læs mere om Silent stævnerne (DBU Fyn)
Koncept 4 - på vej
Kalender - på vej
Se kommende fodboldfestivaler via link herunder, indtil vi får koblet stævnerne i KlubOffice med dette kalendermodul.
Kommende Silent Stævner
Kommende Legende fodboldfestivaler - datoer på vej
Kommende Horst Wein stævner - datoer på vej