DBU Københavns repræsentantskabsmøde 2024 er lige rundt om hjørnet. På mandag den 26. februar kl. 17:00 åbnes døren til årsmødet, der afholdes på Hotel Scandic Sydhavnen.

Forud for mødet har 39 meldt deres ankomst. Har din klub endnu ikke tilmeldt sig kan det stadig ske via dette link.

Nedenfor finder du vigtige informationer samt en præsentation af kandidater til bestyrelsen.

Tid og sted:

Repræsentantskabsmødet 2024 afholdes på Hotel Scandic Sydhavnen, Sydhavns Pl. 15, 2450 København. Mødet starter kl. 17:15. Man er velkommen i lobbyen fra kl. 16:30.

Dagsorden

  1. Valg af dirigent.
  2. Beretning om DBU Københavns virksomhed.
  3. Bestyrelsens strategiske overvejelser 2024/25.
  4. Aflæggelse af regnskab til godkendelse og forelæggelse af budgetforslag til vedtagelse.
  5. Indkomne forslag vedrørende DBU København.
  6. Forslag fra DBU København-medlemmer, der ønskes videresendt til DBU/DBU Bredde.
  7. Orientering om forslag, der i øvrigt skal behand­les på kommende repræsentantskabsmøder i DBU/DBU Bredde.
  8. Valg af bestyrelsesmedlemmer.
  9. Valg af 1 registreret eller statsautoriseret re­visor.
  10. Valg af 2 kritiske revisorer.
  11. Valg af 3 medlemmer og 1 suppleant til appeludvalget.

Valg til bestyrelsen

DBU København formand Flemming Jensen er på valg og er villig til at modtage genvalg til bestyrelsen. Derudover er Jan Sørensen og Flemming Lauenborg villige til at modtage genvalg til deres bestyrelsesposter. Tobias Ilum, der har siddet i bestyrelsen siden 2015, modtager ikke genvalg.

DBU Københavns bestyrelse må bestå af højest ni personer og der er således fire bestyrelsespladser på valg til repræsentantskabsmødet. Forud for mødet har bestyrelsen fået tilkendegivelser fra to nye kandidater, som ønsker at melde deres kandidatur til bestyrelsesvalget.

Følgende opstiller til DBU Københavns bestyrelse for de kommende to år: 

  1. Flemming Jensen (Nørrebro United), formand for DBU København, modtager genvalg til formandsposten.
  2. Jan Sørensen (BK Skjold), modtager genvalg til bestyrelsen.
  3. Flemming Lauenborg (B93), modtager genvalg til bestyrelsen.
  4. Lise Leonhard Hjorth, (Jægersborg BK), har meddelt sit kandidatur til bestyrelsesvalget.
  5. Erik Petersen (Hvidovre IF), har meddelt sit kandidatur til bestyrelsesvalget.

Er man interesseret i at stille op til DBU Københavns bestyrelse kan man på forhånd kontakte DBU Københavns formand, Flemming Jensen, flje@dbukoebenhavn.dk

J.fr. DBU Københavns love § 15.1 kan myndige personer, som er medlem af en medlemsklub, der i mindst 2 år har været medlem af DBU København, vælges til bestyrelsen. Personen skal enten være til stede på repræsentantskabsmødet eller have afgivet skriftlig erklæring om at være villig til valg.

Kandidaterne

Flemming Jensen, Nørrebro United

Siden 2021 har Flemming brugt en enorm mængde tid på DBU København og fodboldpolitiske rammer i dansk breddefodbold. Flemming har et indgående kendskab til fodbold og foreningslivet i Hovedstaden. Han var med til at grundlægge Nørrebro United, hvor han var formand i mere end 10 år. Derudover har han siddet i lokaludvalg og Københavns Kommune folkeoplysningsudvalg, hvor han fortsat er aktiv. Flemming kæmper for at styrke vilkårene for fodboldklubberne i DBU København på flere niveauer. Det gælder i forhold til samarbejdet med kommunerne, men i høj grad også i forhold til DBU og DBU Bredde, hvor Flemming kæmper for en bedre sammenhængskraft, så DBU København og de mindre lokalunioner prioriteres på lige vilkår med resten af fodbolddanmark.

Jan Sørensen, BK Skjold

Jan er en markant stemme i dansk fodbold, hvor han siden 2009 har besiddet formandsposten i Danmarks største fodboldklub, BK Skjold. I 2021 blev Jan valgt ind i DBU Københavns bestyrelse, hvor han har arbejdet med en række mærkesager. Jan ønsker at skabe større plads til forskellighed og gøre det til en styrke. Derudover kæmper Jan for at udvikle de demokratiske processer og gøre organisationen mere dynamisk og udviklingsorienteret. De seneste 2½ år har Jan haft en central rolle i forhold til samarbejdet i DBU Bredde, hvor han blandt andet har deltaget i møder i DBU Bredde samarbejdsforum. Jan er kendt som en innovativ leder, der blandt andet har bidraget til udviklingen af foreningen Brobold og Skjold Contemporary.

Flemming Lauenborg, B93

Flemming har mange års erfaring som fodboldformand i både B93 og Hørsholm Usserød Idrætsforening. Til daglig arbejder Flemming som salgsansvarlig for Polytan Danmark, der blandt andet står for anlæggelse af kunstgræsbaner. Flemming har været en del af DBU Københavns bestyrelse siden 2022. Ifølge Flemming selv har det taget tid at lære en kompleks organisation at kende, og han håber derfor at få en ny periode, hvor han kan bruge mere tid på det fodboldpolitiske arbejde i DBU København, hvor han blandt andet har repræsenteret DBU København i DBU Bredde samarbejdsforum.

Lise Leonhard Hjorth, Jægersborg BK

Lise har mere end 20 års erfaring med bestyrelsesarbejde for bl.a. skandinavisk kommunikationsbureau, Dansk Erhvervs brancheforening for modebranchen og en bestyrelsesuddannelse. Lise har været aktiv i bestyrelsen hos Jægersborg BK siden 2020, heraf det seneste år som formand. Lise er uddannet journalist, iværksætter og strategisk specialrådgiver inden for brand activation og forretningsudvikling.

Erik Petersen, Hvidovre IF

Erik har mange års erfaring med ledelse og bestyrelsesarbejde i dansk fodbold. Han har blandt andet været formand for Avedøre IF i 10 år, ligesom han i perioden fra 2010 til 2018 var formand for Hvidovre IF, som i 2012 blev kåret som årets breddeklub af DBU. Erik har også været Formand for Idrætsrådet og været i bestyrelsen 25 år. Derudover har Erik solid erfaring med folkeoplysningsområdet, da han af flere omgange har siddet som formand for folkeoplysningsudvalget i Hvidovre Kommune. Endelig fungerer Erik som fodbolddommer i DBU København, hvor man skal holde hovedet koldt.

Prisoverrækkelser

I forbindelse med DBU Københavns repræsentantskabsmøde vil der være overrækkelser af en række priser – herunder kåringen af årets klub, årets leder, årets frivillige og årets breddedommer. Du kan se udvalgte vindere nedenfor. 

Årets klub: Bispebjerg BK

Årets Leder: Ahmet Eminovski

Årets frivillige: Roy Johansen

Tredje halvleg

Efter det formelle møde inviterer DBU Københavns bestyrelse og administration på en øl, vand eller et glas vin. Sæt gerne lidt tid af til denne 3. halvleg, hvor det er muligt at komme i tættere dialog med administrationen og møde de enkelte medarbejdere til en uformel samtale om hvordan de kan hjælpe jeres klub i hverdagen.