<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FDBUKobenhavn%2Fposts%2Fpfbid02GnxGPRSgDCdrwgT8zdYsMWkPZotiESaUmxxVG3j8n7V39QW4PP7yfUK6rErT6cLGl&show_text=true&width=500" width="500" height="413" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

Get Movin’, der er støttet af Nordea fonden, har til formål at skabe ligeværd mellem kønnene i fodboldens fællesskaber og øge spilleglæden for piger og kvinder landet over.

BK Union blev 19. januar 2024 den første Get Movin´ klub i DBU København og tre klubber mere er nu godt i gang med handleplaner, nemlig Husum Boldklub, Boldklubben Fix og Brønshøj Boldklub. Og flere klubber er på vej.

Projektleder på Get Movin´ i DBU København, Helena Flindt Pedersen, er i dialog med Boldklubben Hellas, Fremad Valby, FA2000, KFUM, Sundby Boldklub og FC Damsø, der alle har lagt billet ind på et samarbejde med DBU København og DBU Bredde om at løfte klubbens pige/kvindeindsats.

Læs mere om Get Movin´


Og der er god grund til at styrke indsatsen med at skabe inkluderende og motiverende miljøer for piger og kvinder i fodboldklubber landet over. Flere piger og kvinder søger nemlig fodboldens fællesskaber. Seneste medlemstal fra DIF viser en fremgang på landsplan for pigespillere i alderen 13 -18 år på 11,2 % og en 3% stigning hos de 0-12 årige.

Ifølge DIF´s medlemstal er der 2.243 pige/kvindespillere mellem 13 – 18 år i DBU København, der således følger den landsdækkende fremgang.

Det er fantastisk at se hvor mange af DBU Københavns klubber, som ønsker at sætte mere fokus på fodboldkulturen, og gerne vil være med til at sikre, at det bliver lige så naturligt for piger at spille fodbold, som det er for drenge. Jeg ser utrolig meget frem til at begynde arbejdet med klubberne, så vi sammen kan sikre stærke fællesskaber og bedre rammevilkår for pigefodbolden. Helena Flindt Pedersen
Helena Flindt Pedersen Med Logo (1) Get Movin´ konsulent i DBU København, Helena Flindt Pedersen

Sådan bliver I Get Movin´ klub

Ønsker din klub at vide mere om Get Movin´ og har I lyst til at arbejde målrettet for at blive Get Movin´ klub, så send en mail til Helena Flindt Pedersen. I slutningen af april måned udvælger DBU København de næste klubber, der får mulighed for at blive Get Movin´ klub, og inden sommerferien udvælger vi en portion mere. Men start med at tage kontakt til Helena for at høre mere.