Linjedommeruddannelse

Se hvordan linjedommeruddannelsen er bygget op.

DBU Dommer er fundamentet i vores dommeruddannelser.
 
Med DBUs dommerkort er du kvalificeret til at dømme såvel ungdoms- som seniorkampe i både lokalunionernes som nogle af DBUs turneringer.
 
Vi anbefaler derefter, at du som aktiv allerede i første sæson, tilmelder dig DBU Dommer i praksis
 
Med DBU Dommer i praksis kan du sideløbende fortsætte din karriere inden for den specialiserede linjedommerfunktion.
 
Linjedommeruddannelserne er opdelt i et trin 1 og et trin 2, DBU Linjedommer 1 og DBU Linjedommer 2, der henholdsvis giver dig indblik i de grundlæggende linjedommerfunktioner samt sætter fokus på dommertrioen som et team.
 
Herfra er uddannelserne identisk med dommeruddannelsernes opbygning, idet lokalunionerne indstiller otte dommere fra højeste lokalunionsniveau til at deltage på kurset DBU Linjedommer 3.
 
Obligatorisk-niveauet består inden for linjedommerfunktionen af aktiviteterne DBU Linjedommer 4, DBU Elite-linjedommer samt DBU FIFA-linjedommer for de af FIFA udpegede danske linjedommere.
 
Hvis du når FIFA-niveauet som enten dommer eller linjedommer, pålægger det internationale fodboldforbund, FIFA, imidlertid den begrænsning, at FIFA-dommere ikke må fungere som linjedommere i hverken nationale eller internationale kampe, mens FIFA-linjedommere godt må fungere som dommere i rækker til og med Danmarksserien.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første