Dommeruddannelse

DBU står bag en bred række kurser, der skal udvikle fodbolddommerne.

DBU Dommer er fundamentet i vores dommeruddannelser.

Med DBUs dommerkort er du kvalificeret til at dømme såvel ungdoms- som seniorkampe i både lokalunionernes som nogle af DBUs turneringer.

Vi anbefaler derefter, at du som aktiv allerede i første sæson, tilmelder dig DBU Dommer i praksis.

Efter kurset Dommer i praksis kvalificerer du dig konkret til at dømme ungdomskampe på såvel breddeniveau som i de højere ungdomsrækker.

Hvis du fortsat vil dygtiggøre dig, kan du herefter tilmelde dig modulet Dommeren som leder 1.

DBU kurset Dommeren som leder 1 forøger dine chancer for at avancere i rækkerne.

Kurset Dommeren som leder 1 vil blive efterfulgt af kurset Dommeren som leder 2, der vil give dig yderligere værktøjer til konflikthåndtering og ledelse. Dette vil således i endnu større udstrækning forøge dine chancer for at avancere i rækkerne.

Hvis du derimod føler dig tilpas med de muligheder, du har som DBU Dommer, DBU Ungdomsdommer og DBU Seniordommer, og hverken har tid eller ambitioner til at forsøge dig på et højere niveau, har vi tilbudet DBU temakurser til dig.

DBU Temakurser er et modulopbygget tilmeldingskursus bestående af fire temakurser af tre timers varighed, der fungerer som en efteruddannelse af erfarne dommere.

Efter Dommeren som leder 2 er det dit talent, der afgør, om du kan avancere som dommer. Hver sommer inviteres de mest talentfulde, yngre dommere fra de øverste lokale serier på Talentdommerkursus 2, mens de mest talentfulde Danmarksseriedommere inviteres på Talentdommerkursus 3.

Det er primært fra denne gruppe, at du vil blive rekrutteret som kommende DBU Divisionsdommer. Elitedommerkurset er et årligt, obligatorisk kursus for de dommere, der ønsker at dømme i DBUs divisioner.

DBU Elitedommer er højeste nationale dommerniveau. Elitedommerkurset er pt. også den eneste hjemlige, årlige aktivitet for de danske dommere på det internationale fodboldforbund FIFAs liste over dommere med status til at dømme internationale klub- og landskampe.

Vælg fra menuen til venstre for at finde information om lige netop det dommer- eller linjedommerkursus, som du er interesseret i.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første