Bag om vejnavnet

Vejen er opkaldt efter Pehr Henrik Ling, - født 15. november 1776 i Södra Ljunga, Småland og død 3. maj 1839, - en svensk gymnastikpædagog. Ling grundlagde og var den første forstander for Gymnastiska centralinstitutet (senere Gymnastik- och idrottshögskolan), og kaldes den svenske gymnastiks fader.

Da Pehr (ofte blot kaldt Per) Ling var 4 år døde hans fader. Som 9-årig blev han sendt til Växjö for at gå i skole og nogle år senere døde også hans mor. Han blev som 14-årig gymnasiast, men blev ofte bebrejdet at han forsømte sine studier. I november 1792 blev han pågrebet efter at have smadret vinduesruderne hos rektoren og 2 af skolens lærere. Straffen skulle have været prygl for øjnene af hele skolen, men det lykkedes ham inden at flygte fra skolen sammen med en kammerat.

Han blev student i Lund 1793, men begav sig allerede i 1794 til Stockholm for at studere sprog og give privatlektioner. Han trivedes dog ikke i Stockholm, og i sommeren 1799 begav han sig til København, hvor han stiftede bekendtskab med Franz Nachtegalls gymnastiksystem og Adam Oehlenschlägers litteratur. Han tog samtidig fægtelektioner hos to franske emigranter og besøgte Nachtegalls private gymnastikinstitut.

Han vendte tilbage til Lund og blev fægtemester ved Lunds Universitet og det var i den periode han lagde grunden til sit gymnastiksystem, som han rejste rundt i landet for at give korte kurser i. Han blev ansat som fægtemester ved Karlsberg Krigsakademi og opnåede den svenske konges tilladelse til at etablere sin gymnastikskole i Stockholm og var dens chef de første 25 år. Han udviklede senere et massage-system – kaldes i dag klassisk svensk massage. Han boede på Annalunds Herregård ved norra Haga-Brunnsviken i Solna sogn fra 1822 til sin død i 1939.

Han blev medlem af Svenska Akademien (1835) og ridder af Nordstjärneordenen. Samtlige medaljer ved de Olympiske lege afholdt i Stockholm i 1912 havde et portræt av Per Henrik Ling på medaljens bagside.