Boldklubben Kurd

DBU K.png

Stiftet
1. maj 1983

Bedste herrehold
Serie 5

Spilledragt
Grøn trøje samt sorte shorts og sorte strømper

Med hos DBU København
2016

Spillested
Valby Idrætspark

Klubben træder ind midtvejs - ved starten af foråret 2016 - i Serie 5 pulje 17B. Klubben spiller sin første kamp fredag 8. april 2016 i Serie 5 pulje 17B på udebane i Valby Idrætspark kl. 18.15, hvor man taber 2-5 til Copenhagen Calcio. 

Klubben skriver om sig selv : En ny fodboldklub ved navnet BK Kurd, som en række kurdiske unge har oprettet, går i gang med deres kampe i april. Klubben BK Kurd har base og træningssted i Valby. Det nye hold er godkendt af Dansk Boldspil Union (DBU) og får i denne sæson (2016) et seniorhold i serie 5. Holdet har været i gang med træning fra slutningen af februar måned og træningskampe i marts måned. Holdets træner fortæller til Nûdem (en dansk-kurdisk online-avis), at det er lykkedes at sætte et stærkt hold sammen, da de har fået fat i nogle spillere fra serie 1. og 2. division, som har valgt at slutte sig til BK Kurd.

BK Kurd lægger ikke skjul på, at de ser meget op til den svensk-kurdiske boldklub Dalkurd FF, som er i den næstbedste række i Sverige. Ud over BK Kurd er der sidste år etableret yderligere en boldklub, som kurdiske unge står bag - Boldklubben FC Rojava med base i Næstved og spillerne på holdet er primært kurdere fra Rojava/Nordsyrien.

BK Kurds mission og vision forklares i en artikel til Nûdem: ”Fodboldklubben BK Kurd er stiftet med det formål at bidrage til udvikling af foreningen og at udvikle de unges fodboldkundskaber. BK Kurd er et åbent hold for alle og enhver, hvorfor etnicitet ikke er afgørende for at være en del af klubben og det sociale fællesskab i foreningen. Målet og visionen i klubben er en langsigtet, strategisk og målrettet etablering af klubben i højere rækker i landets serier. Dette gøres ved at få de unge integreret i foreningen for at fremme udviklingen på det sportslige plan”.

Klubben gennemfører Serie 5 pulje 17 B i foråret 2016 - sidst spillede kamp er lørdag 25. juni 2016 kl. 11.15. hvor BK Kurd på hjemmebanen i Valby Idrætspark besejrer Street Society med 11-2. Klubben tilmeldes også efteråret 2016 i Serie 5 pulje 17, men da holdet ikke stiller op i de tre første kampe trækkes de af DBU København ud af turneringen. Klubben er da også officielt udmeldt inden turneringen starter - nemlig 1. august.