Folehavens Idrætsklub

DBU K.png

Stiftet
1. december 1961

Bedste herrehold
B-rækken

Spilledragt
Grøn trøje og hvide shorts

Med hos KBU
1962-67

Spillested
Vigerslevparken

Rækkevinder1966 :
Lilleput 1 Cc

1967 træder Folehaven ind i VGIF Pioneren - herefter hedder denne klub BK Pioneren.

Folehavens Idræts Klub blev stiftet som en aflægger af Folehavens Ungdomshus ved en stiftende generalforsamling afholdt i Folehavens Ungdomshus fredag 1. december 1961. Allerede 14. december 1961 fremsender man sin ansøgning til KBU om at blive optaget som medlem - underskrevet af formand Kurt Christiansen, Folehaven 79 st. tv., Valby. Ansøgningen er vedlagt liste over medlemmer - 26 aktive over 18 år, 22 passive - et medlemstal opnået på kun 14 dage ! Af den fremsendte liste (findes hos KBU) fremgår dog 18 aktive -fordelt på 8 senior + 10 ynglinge - alle angivet ved navn, fødselsdato og stilling. I ansøgningen skrives, at man vil råde over spilleplads i Vigerslevparken (ved Flaskekroen). Det var også hjemsted for VGIF Pionerens anlæg, og det gav store problemer for den daværende bestyrelse i Pioneren. Men den var snarrådig, og fik, inden Folehaven fik for godt fat i kvarteret omkring Pionerens domæne, slået de to klubber sammen efter små 5 år, så der igen kun var én klub i Vigerslevparken.

Klubben lægger ud i KBU i 1962 med et seniorhold og 2 ungdomshold. Kontaktperson er Jørgen Hansen, Valby – og man spiller sine hjemmekampe i Vigerslevparken ved Køgevej. Første KBU-kamp er 25. marts på udebane mod Hakoah – første hjemmekamp 31. marts 1962 mod Landbohøjskolen.

Klubben spiller sin sidste KBU-sæson i 1967 – nu med 2 seniorhold og 3 ungdomshold – og stadig med hjemmebane i Vigerslevparken. Sidste kontaktperson er Dan Pedersen, Valby. Så gik Folehaven sammen med V.G.I.F. Pioneren. Nu skulle der snakkes navn for den sammensluttede nye klub. Man blev enige om at sløjfe V.G.I.F og så kun kalde den for Boldklubben Pioneren.

Folehaven er navnet på et kvarter/en større indfaldsvej i Valby - men oprindelig betyder navnet en vænge/indhegning reserveret til græsning for ungheste og derfor anvendt på skovområder, bl.a. i Nordsjælland.