1888 til 1920

1906
Danmark vinder Olympisk guld ved de ekstraordinære lege i Athen, men DBU registrerer ikke landskampene som officielle.
Den 29. april stiftes Lolland-Falsters Boldspil-Union (LFBU).

1907
Den 28. marts stiftes Bornholms Boldspil-Union (BBU).

1908
Den 19. oktober spiller Danmark sin første officielle landskamp. I den olympiske slutrunde i London vinder Danmark 9-0 over Frankrig B. Tre dage senere vinder Danmark 17-1 over Frankrig A, og i den kamp laver Sophus "Krølben" Nielsen 10 mål. I finalen taber Danmark 2-0 til England.

1910
Den 5. maj spiller Danmark sin første landskamp på hjemmebane, hvor holdet vinder 2-1 over det engelske amatørlandshold.

1911
Den 25. maj indvies Københavns Idrætspark, hvor et kombineret hold fra B 93 og KB spiller mod Sheffield Wednesday og taber 3-2. Senere på året, da et udvalgt københavnsk hold møder det skotske mesterhold Glasgow Rangers, sættes det med 11.233 tilskuere publikums-rekord for en fodboldkamp i Danmark.

Den 21. oktober spiller Danmark mod England i London og taber 3-0. For første (og hidtil sidste) gang optræder en markspiller som målmand på det danske landshold. Sophus Hansen fra Frem bliver skadet, og backen Svend Aage Castella fra KB overtager hans plads i målet. Det er tilladt at indsætte en reserve for en skadet spillet, hvad Danmark også gør: Ivar lykke, fløjhalfen fra KB, da ingen af reserverne er målmand.

1912
Danmark taber i Stockholm 4-2 til England i den olympiske finale.

1913
Landsturneringen indføres, men af økonomiske grunde undlader DBU at udsætte en pokal. Der er i DBU nervøsitet for, at denne nye aktivitet vil give et større underskud. Det bliver dog kun godt på 200 kroner. I finalen mellem den københavnske mester, KB og provinsmesteren, B 1901 spilles der om et diplom, og det erobrer KB ved at vinde 6-2.

Som de første danskere tilknyttes Nils Middelboe og Sophus "Krølben" Nielsen udenlandske klubber - på amatør-basis. Nils Middelboe, der får et job i et bankier-firma i London, spiller for den berømte prof-klub Chelsea, hvor han i 12 år er så dominerende, at han bliver gjort til anfører, mens Sophus "Krølben" optræder for Holstein-Kiel i et par sæsoner, før han vender tilbage til Frem, for senere at blive træner for det danske landshold.

1914
Den 5. juni sættes der igen tilskuerrekord for en kamp i Danmark. 18.500 ser Danmark vinde 3-0 over England i Idrætsparken.

1915
Den 19. september laver Danmark sit første landskampmål på straffespark. Svend Aage Castella er manden bag det i 8-1 sejren over Norge i Idrætsparken.

1917
Den 3. juni spiller Danmark for første gang en A-landskamp med en dansk dommer. Til kampen mod Sverige - den ender 1-1 - inviterer DBU en hollandsk dommer, men på grund af krigen, når han ikke frem, og så foreslår svenskerne, at dr. Hagbard Vestergård dømmer.

1919
Den 5. juni, da Danmark besejrer Sverige 3-0 i Idrætsparken, opnår målmanden Sophus Hansen fra Frem som den første dansker at spille 25 landskampe.