Indefodbold og Futsal

1991
1991/92-sæsonen er den første, hvor KBU arrangerer officielle københavnsmesterskaber i indendørs fodbold – spillet på håndboldbane og med bander og særlige regler tilpasset spillet indendørs. Senior spiller fra start til de større 7mandsmål – det breder sig efterhånden nedefter i aldersklasserne. Dog ikke helt ned til de yngste – her har man spillet til håndboldmål hele vejen igennem, men tilladt målmændene at parere. En enkelt sæson – 1998/99 - har man ikke angivet de københavnske indendørsmestre i sin KBU-årsberetning. En forglemmelse sikkert – men det har ikke været muligt endnu at opspore et troværdigt vidne, der vil aflægge ed på, hvem der det år har stået som pokal- og medaljevindere.

Kampene foregik alle på en og samme dag – man spillede til ende samme dag og altid en lørdag eller søndag. Afholdt hvor der nu kunne skaffes plads – KB-Hallen, Valby-hallen (den gamle), Sundby Hallerne og siden Den nye Valby-hal også. Der blev dystet fra start i Senior og de kendte ungdomsrækker Ynglinge, Junior, Drenge, Lilleput samt ældste og yngste miniput og ældste og yngste microput på drengesiden og tilsvarende i Senior, Dame/Pigejunior, Piger, Lilleputpige og Miniputpige.

2001
Fra 2001/02-sæsonen kom Old Boys med – afviklet i Emdruphallen.

Det hele slutter i sæsonen 2007/08 – lilleput, mini- og microput for både drenge og piger slutter dog allerede i 2005/06. Da kom DBU med sit holdningskatalog til fodbold for de yngre årgange ”Holdninger & Handlinger” og efter det burde man ikke arrangere cuplignende turneringer for de yngste – og det var indendørs jo unægteligt.
På herresiden når 8 klubber at kunne titulere sig som Københavns-mestre i indendørs fodbold : Skjold og Østerbro hver 3 gange, Skovshoved og FCK begge 2 gange, Brønshøj, Prespa, HIK og B 1903 alle hver en enkelt gang. På kvindesiden – de hed damer de første år – opnår 5 klubber den ære : Skjold 4 gange, Rødovre 4 gange, FV København, Tårnby og FB hver en enkelt. Man når hurtigt frem til, at de bedste fra KM går videre – det gælder både Herre, Kvinde, Ynglinge, Junior, Dame/Pigejunior – til en dyst om DM.

Indendørsspillet med bander – nogen brøster sig af, at det er en dansk ”opfindelse” – udgår som officiel KBU-sportsgren med 2007/08 som sidste sæson. Afløseren findes i Futsal – som når at blive introduceret inden indendørs dør ud.

2006
2006/07 og 2007/08 kåres der for Herre og Kvinder begge år både en Københavnsmester i indendørs fodbold og en i Futsal. Futsal afvikles de år også som et enkelt stævne over en weekend. Hos herrerne vinder de to år Østerbro og Kastrup – Østerbro bliver eneste klub, der samme sæson vinder KM i indendørs og KM i Futsal – og hos kvinderne sejrer Tårnby.

2008
Fra 2008/09 har Futsal været alene og nu afviklet som en egentlig turnering over flere spilledage rundt om i de københavnske haller. For senior og de enkelte ungdomsgrupper – sidst tilkomne er U13 drenge og U13 pige. Det elitære er allerede slået igennem – de bedste københavnske herre- og kvinde Futsal-hold spiller i dag i DBUs Liga Øst. De yngre kan i flere år frem kvalificere sig i første omgang til et fælles elitesemifinale-stævne med Sjællands bedste for så at kunne dyste om DM. Forinden var KBU gået sammen med DAI – Dansk Arbejder Idræt Fodbold København, - hvad Futsal angår var DAI kommet i gang før KBU. Man aftalte at etablere en fælles Københavnsserie for Herrer – et fænomen, der stadig er i kraft. Derfor optræder også f.eks. Sport Italia – i dag København Futsal – blandt KS-vinderne. Samtidig tages et stigende antal haller i brug - kravet er jo egentlig bare en håndboldbane. Opstregningen må man så tage som den er.

2014
Futsal breder sig nedad i aldersklasserne og til i høj grad også at omfatte breddehold. De yngste - U9 og yngre spiller på tværs, til mindre mål og fravalgt en stor del af de særlige og mest besværlige Futsal-regler at administrere for såvel spillere som dommere. Det hele foregår i endags-stævner og i mange forskellige haller.

De enkelte års københavnsmestre i indendørs fodbold er lister her

Det bedste københavnske holds placering hvert år i Futsal er listet på aldersgruppens underside.