Hjælp til søgning

Det er nemt at søge. Du skal bare skrive det, du tænker på, i søgefeltet og trykke på Enter eller klikke på knappen Søg, så søger du efter sider, der er relevante for din søgning i DBUs Web-univers. Du vil for det meste finde lige det, du søger, med en almindelig forespørgsel (det eller de ord, som du søgte efter).

Tip til bedre søgning

Hvert ord i Din søgning betyder noget. Generelt vil alle ord, som du skriver i en forespørgsel, blive brugt for at gøre din søgning endnu bedre kan du anvende følgende tips.

De efterfølgende tip kan dog hjælpe dig til at få endnu mere ud af dine søgninger. På denne side anvendes rød skrift til at vise forespørgsler, så rød skrift er én forespørgsel, mens rød skift og rød skrift er to forskellige forespørgsler.

 

 • Gør det enkelt - Hvis du leder efter en bestemt nyhed, artikel eller et bestemt tema, kan du begynde med dets navn. Hvis du eksempelvis leder efter en fodboldskole, kan du indtaste fodboldskole og eventuelt fodboldskolens navn. De fleste forespørgsler kræver ikke avancerede operatorer eller mærkelig syntaks. Så husk enkelt er godt.


 • Tænk på hvordan den side, du søger efter, er skrevet - En søgemaskine er ikke et menneske, det er et program, der matcher de ord, du indtaster, med sider på hos DBU. Brug de ord, som højst sandsynligt vil forekomme på siden. F.eks. i stedet for at søge på jeg vil gerne på fodboldskole, så søg på fodboldskole, fordi det er det udtryk, der vil stå på en side om fodboldskole. Forespørgslen i hvilket land afholdes det næste verdensmesterskab? er tydelig for et menneske, men den side, der indeholder svaret, indeholder muligvis ikke netop disse ord. Søg derfor i stedet på Verdensmesterskabet afholdes i eller også bare verdensmesterskab værtsland, fordi det sandsynligvis vil være det, der står på siden.


 • Anvend beskrivende ord - Jo mere entydigt ordet er, desto større er muligheden for at du opnår relevante resultater. Ord, som ikke er særligt beskrivende, som f.eks. "artikel", "nyhed", eller "info" er oftest unødvendige. Derudover bør selv beskrivende ord med en korrekt betydning undlades, hvis det ikke er det de fleste folk bruger, eftersom det sikkert ikke vil finde de sider, du søger. Eksempelvis er øvelse Laudrup finten mere beskrivende og specifik end øvelse dribling.


 • Beskriv, hvad du vil finde, med så få ord som muligt - Meningen med hvert enkelt ord i en forespørgsel er, at præcisere fokus yderligere. Når alle ord er brugt, vil hvert ekstra ord begrænse søgeresultatet. Hvis du begrænser din søgning for meget, vil du derfor gå glip af mange nyttige oplysninger og sider. Start derfor altid med få søgeord - hvis du ikke får det, du har brug for, vil resultaterne sikkert give dig en god indikation af, hvilke andre ord der skal bruges til at gør dine resultater mere præcise i næste søgning. F.eks. er landshold kampprogram damer en bedre måde at finde damelandsholdets kampe på, og den vil sikkert give bedre resultater end at søge på hvornår spilles den næste dame landskamp i fodbold.

 

 • Søgningen skelner ikke mellem store og små bogstaver - Alle bogstaver betragtes som små bogstaver, uanset hvordan du indtaster dem. Søgninger efter Michael Laudrup, michael Laudrup og Michael laudrup returnerer eksempelvis alle de samme resultater.

 

Søgeresultat siden

Målsætningen for resultatsiden er give dig resultater, som er præcise og letlæselige. Et grundlæggende søgeresultat medtager derfor som udgangspunkt en titel, der linker til websiden, en kort beskrivelse eller et uddrag fra siden plus sidens webadresse.


 

Forbedring af søgning

Denne artikel dækker de mest almindelige søgning, nogle gange kan man dog have brug for lidt mere. Læs mere under menu punktet forbedring af søgning beskriver de mere detaljerede søgefunktioner, som vi ønsker at give dig for at opnå bedre søgning på DBUs Web-Univers.

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

4

 • Hej René,

  Det gør du på Mit DBU under menupunktet "Mine oplysninger" - "Mine kalendere": https://mit.dbu.dk/Calendar/iCalList.aspx Mvh/Casper
  22. august 2018, 16:01    
  Casper Bech


 • Hvor finder jeg en samlet kalender over "Mine Hold" som man kunne i gamle dage?
  22. august 2018, 14:46    
  Renè Klok


 • @Mikkel Laurberg Laursen
  Vil du sende os en e-mail på fodbold@dbu.dk med beskrivelse af problemet, så kigger vi på det.
  04. juli 2018, 09:29    
  Heidi Lüthje


 • Der står jeg har 14 bedskeder, men når jeg går ind siger den at jeg ikke har nogle, hvad gør jeg?

  02. juli 2018, 09:53    
  Mikkel Laurberg Laursen