Fodbold Club Amager

Logo mangler - har du det?
Hvis du har, så kontakt Leif på:
lwet@dbu.dk
Stiftet Ophørt
(2008) 2009
Med i KBU Ud af KBU
2008 (2009)
Sammenslutninger m.v. :
Fælles eliteoverbygningshold for senior og ældste herreungdom for Fremad Amager, Dragør, Kastrup og KFB
Spillesteder
1. Sundby Idrætspark
2. Hollænderhallen 
3. Røllikevej 
Spilledragt
1. Lyseblå trøje og hvide shorts samt hvide strømper (Divisionsholdet)
Publikationer
Artikler i Københavnsk Fodbold :
2007/2 : Store Amagerplaner
2007/3 : Jobsamtale med overraskende indhold
2007/3 : Vil forene øen
2009/3 : Kostbare konsekvenser
Deltagelse med 1. herre
2009 forår : 1. division (krakker)
2008 efterår : 1. division
Deltagelse med 1. kvinde
ingen

Klubbens historie

FC Amagers fremtidsvisioner blev præsenteret på et pressemøde i Fremad Amagers klubhus tirsdag 20. marts 2007 kl. 14 af den nye klubejer Todi Jónsson (tidligere FC København-profil), sammen med ejendomsmægler, hovedsponsor og tidligere hovedaktionær Hanne Nørrisgaard, sponsoren Eik Banks repræsentant Claus Bodenhoff (selv tidligere administrationschef hos KBU) og tidligere Fremad Amager formand Karsten Østergaard. Den primære målsætning for FC Amager var at rykke op i Superligaen senest i 2010/11-sæsonen og fungere som talentskole for unge fodboldtalenter fra Færøerne samt Amager. Det tilhørende fodboldakademi skulle huse 20-25 unge spillere fra Færøerne og mindre nationer. Pressemødet på Sundbyvestervej blev efterfølgende fulgt op med et nyt 26 marts i Tórshavn på Færøerne grundet interessen fra Færøernes erhvervsliv og investorernes stærke bånd hertil. Inden pressemødet blev overbygningen omtalt under arbejdsnavnene Amager FC, Øens Hold og senest blot Amager uden at have reel forbindelse til de, der reelt fandtes under disse navne. Det var fra start hensigten at alle Amager-klubberne skulle være med, men det endte med, at det blev Fremad Amager, Kastrup, KFB og Dragør. Planerne tog først fart, da en gruppe bestående af fire færøske investorer, under det nystiftede selskab Fremad Amager Invest A/S med Todi Jónsson i spidsen, på en ekstraordinær generalforsamling 15. marts 2007 overtog aktiemajoriteten (51,7 procent) i Fremad Amager A/S. Baggrunden for at holdet først løber på banen til sæsonstart i august 2008 skyldes bl.a. at underskuddet på tre millioner i Fremad Amager A/S måtte nedskrives af den tidligere hovedaktionær kort før DBUs ansøgningsfrist 31. marts 2017. Det var således ikke realistisk, at de oprindelige planer om at holdet var på banen til sommeren 2007 kunne overholdes og man valgte at udskyde sammenlægningen et enkelt år.

 

FC Amagers logo var tegnet af det færøske kommunikationsbureau Sansir og har et par englevinger, efter Fremad Amagers kælenavn, et skjold med Dannebrog og øverst klubnavnet i forkortet form som centrale elementer i designet. FC Amagers spilledragt var en kombination af blå og hvide farver. 21. maj 2007 blev der udskrevet en konkurrence i Amager Bladet for at finde frem til den figur, som skulle repræsentere FC Amager som maskot i markedsføringen af holdet.

 

Da klubben blev stiftet i sommeren 2008 var det med store armbevægelser og endnu større ambitioner. Som bestyrelsesformand blev Brian Mollerup hentet ind til at styre butikken. Han var tidligere kendt som Anja Andersens højrehånd i hele opstarten af håndboldeventyret i Slagelse, samt som direktør for købmandskæden Spar. Efter nogle måneder på posten gjorde Brian Mollerup resten af bestyrelsen opmærksom på at ambitioner og økonomi slet ikke hang sammen. Efter uenigheder om den fremtidige strategi i klubben valgte han allerede at trække sig fra posten 5. februar 2009, og forlod helt FC Amager. 28. marts 2009 meddelte direktør Todi Jónsson til DBU at klubben begærer sig selv konkurs og trækker sig fra 1. division kun 8 måneder efter at klubben blev stiftet. Det storsatsende samarbejde på Amager – FC Amager – var havnet i svære økonomiske vanskeligheder i 2009. Så store, at man ikke kunne slippe udenom en konkurs. Det gav efterdønninger i KBUs rækker. Dels ville FC Amager formelt rykke ned i Københavnsserien, men selv om det efterfølgende blev opløst i sine 4 hjørnestene - Fremad Amager, Kastrup, Dragør og KFB – så skulle de jo placeres de rette steder i hierarkiet. Og det var ikke, hvor de reelt spillede i dag – det skulle ske under Københavnsserie-niveau, så Kastrup måtte reelt se sig nedrykket fra Danmarksserien til Serie 1; Dragør kunne ikke rykke op i Københavnsserien ; Fremad Amager fik så pladsen i Københavnsserien som den med moderlicensen til FC Amager. Kun KFB slap fri – de rykkede tilmed op fra Serie 2 til Serie 1.

 

Navnet FC Amager har været forsøgt anvendt tidligere - klubben SAS (spillede kun damefodbold) ville op til sæson 1975 skifte navn til FC Amager; men udmelder sig kort efter og optræder derfor aldrig under dette navn i KBUs turneringer.

 

DBU København rækkevindere
2008 efterår : U17 drenge M
Deltagelse i fællesrækker for ungdom
2009 forår : U19 drenge Divisionen, nr. 15
2009 forår : U17 drenge Elite Øst, nr. 3
2008 efterår : U18 drenge 3. division, nr. 1
DBU København Pokalvindere
ingen
DBU København Futsalvindere
ingen

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første