De københavnske fodboldklubber mødte talstærkt frem på årets repræsentantskabsmøde, som blev afholdt på Hotel Scandic Sydhavnen. Traditionen tro var formandens beretning første punkt på dagsordenen efter forsamlingen havde valgt Willy Rasmussen som dirigent.

DBU Københavns formand Flemming Jensen gjorde status på 2023, hvor han blandt andet kom ind på, hvordan bestyrelsen har arbejdet med de strategiske pejlemærker – fx i forhold til kommunesamarbejdet, hvor DBU København i 2023 har taget initiativ til en styrket dialog mellem klubber og kommunerne i DBU Københavns område. Formanden roste også klubberne for den fortsatte medlemsfremgang i DBU København. Som en konsekvens af fremgangen blev facilitetsdagsordenen og udviklingen af eksisterende og nye byområder nævnt som et helt afgørende indsatsområde i de kommende år, hvis klubberne skal fortsætte udviklingen og tiltrække endnu flere målgrupper til fodboldens fællesskaber.

De organisatoriske forandringer, hvor DBU København har ansat Tabita Sonne-Dalsø som direktør, blev også berørt af formanden, som ser frem til en styrkelse af administrationen i de kommende år til glæde for de københavnske klubber. Klubberne i DBU Københavns område skal også fylde mere og lyttes til i regi af DBU Bredde, hvor formanden endnu engang slog fast, at han vil fortsætte arbejdet for en bedre sammenhængskraft, så alle klubber i alle landsdele føler sig repræsenteret og prioriteret i dansk fodbold.

Efter formandens beretning præsenterede Flemming Lauenborg de foreløbige overvejelser i forhold til en fornyet og styrket strategi version 2.0 for DBU København. Næste fase i strategiarbejdet sker i regi af DBU Københavns formandsklub i foråret 2024.

DIF ærestegn til Benny Olsen

Dirigent Willy Rasmussen suspenderede generalforsamlingen for at give plads til en hyldest af en de mest fremtrædende ledere i DBU København. I 1978 blev den første professionelle turneringskamp spillet i Idrætsparken. Samme år trådte Benny Olsen ind i B1903 bestyrelse og siden er en del vand løbet gennem åen i den traditionsrige Gentofteklub, som i 1992 gik sammen med Kjøbenhavns Boldklub og grundlagde overbygningen, FC København. Benny Olsen har igennem alle årene haft en fremtrædende rolle i dansk fodbold, hvor han udover en bestyrelsespost i FC København har haft periode i både Divisionsforeningens- og DBU’s bestyrelse. I år trækker Benny Olsen sig fra formandsposten i B1903. Med dette afsæt havde DBU Københavns bestyrelse valgt at indstille ham til DIF’s ærestegn, som er den største hædersbevisning i Danmarks Idrætsforbund. DIF’s formand Hans Natorp motiverede indstillingen og overrakte ærestegnet, inden Benny Olsen modtog fortjent hyldest fra salen for sit mangeårige virke for dansk fodbold.

Rep. Møde DBU København 2024 06P4758 Benny Olsen med DIF's ærestegn, som blev overrakt af DIF formand, Hans Natorp.

Øget tilskud giver overskud

DBU København har på grund af en ny og bedre økonomiaftale med DBU fået et større grundtilskud. Det afspejler sig i regnskabet, der blev præsenteret af Tom Gudmandsen fra bestyrelsen. Årets driftsresultat har givet et overskud på kr. 969.417. En stor andel af beløbet kr. 800.000 hensættes til strategiske og organisatorisk udvikling med afsæt i ønsket om at styrke DBU Københavns administration i de kommende år. Regnskabet blev godkendt efter en kort debat om indtægter på gebyrer og bøder. Bestyrelsesmedlem Bo Hammer præsenterede efterfølgende budget 2024, der ligeledes blev godkendt af forsamlingen.

To nye i bestyrelsen

DBU Københavns formand Flemming Jensen havde forud for mødet meddelt, at han modtog genvalg til formandsposten. Salen kvitterede med fuld opbakning og klapsalver til DBU Københavns formand, som takkede for tilliden. Bestyrelsen havde på forhånd modtaget tilkendegivelser fra Lise Leonhard Hjorth (Jægersborg BK) og Erik Petersen (Hvidovre IF), som begge var villige til at modtage nyvalg til bestyrelsen.

Lise Leonhard Hjort fra Jægersborg BK motiverede sit kandidatur med vægt på at øge diversiteten i dansk fodbold og lysten til at arbejde for betydningen og understøttelsen af de mindre klubber. Erik Petersen fulgte efter og fortalte om sit langvarige engagement i dansk fodbold, hvor han været formand i flere klubber og trives godt med at kæmpe i modvind. Jan Sørensen fra BK Skjold og Flemming Lauenborg fra B93 havde på forhånd tilkendegivet, at de modtog genvalg. De motiverede begge deres fortsatte kandidatur ved at fokusere på håbet om et mere fællesskabsorienteret samarbejde i DBU Bredde-regi med plads til forskellighed. Der var ikke yderligere kandidater og dermed kunne salen klappe ad den nye bestyrelse, som nu består af følgende ni medlemmer.

DBU Københavns bestyrelse

Formand: Flemming Jensen
Næstformand: Jette Kragh

Bestyrelsesmedlemmer: Finn Nørgaard, Tom Gudmandsen, Bo Hammer, Jan Sørensen, Flemming Lauenborg, Lise Leonhard Hjorth og Erik Petersen

Rep. Møde DBU København 2024DC5W3247 Otte af de ni medlemmer i DBU Københavns bestyrelse: Flemming Jensen, Tom Gudmandsen, Jan Sørensen, Bo Hammer, Finn Nørgaard, Flemming Lauenborg, Lise Leonhard Hjorth og Erik Petersen. Jette Kragh var desværre blevet syg.
Rep. Møde DBU København 2024 06P4571 Tobias Ilum takkede af efter ni år i DBU Københavns bestyrelse.

Forud for repræsentantskabet havde Tobias Ilum meddelt, at han ikke modtog genvalg efter ni år i bestyrelsen. Formanden og bestyrelsen takkede ham for en ihærdig og dedikeret indsats gennem mange år med forhåbninger om at lysten og tiden til engagementet vender tilbage. Salen gav også Tobias Ilum en ordentlig klapsalve.

Breddepriser:

Repræsentantskabsmødet rimer også på prisuddelinger og en hyldest af de mange ildsjæle, som gør en forskel for fodboldens fællesskaber. Se video af vinderne - klik her. 

Rep. Møde DBU København 2024DC5W3129 Årets klub: Bispebjerg BK
Rep. Møde DBU København 2024DC5W3150 Årets leder: Ahmet Eminovski fra BK Folehaven
Rep. Møde DBU København 2024DC5W3180 Årets breddedommer: Doruk Saglanmak
Rep. Møde DBU København 2024DC5W3196 Årets frivillige: Roy Johansen fra Vanløse IF (Roy var ikke til stede, så prisen blev overrakt til Søren Petersen og Knud Toft Andersen fra Vanløse IF).