Kære alle klubber, spillere, forældre, frivillige, tilskuere, dommere, trænere og andre aktører.

De aktuelle episoder vidner om konflikter i verden, som desværre bringes med ind som stridigheder på fodboldbanen eller sidelinjen. For eksempel konflikter mellem Rusland – Ukraine og Israel – Palæstina.

DBU Københavns holdning er, at fodbolden skal vi værne om og passe på, som et fristed og en legeplads, hvor vi kan være trygge og nyde spillet, konkurrencen og sammenholdet. Verdens uroligheder og store konflikter, hører ikke hjemme på fodboldbanen, sidelinjen eller efter kampen.  

DBU København skærper derfor opmærksomheden på racistiske tilråb samt truende og/eller voldelig adfærd i forbindelse med fodboldkampe i alle vores rækker.   

Det gør vi blandt andet ved at informere vores dommere, og bede dem være ekstra opmærksomme på upassende adfærd i denne tid.

I henhold til fodboldlovens §5 har dommeren mulighed for følgende sanktioner, hvis han/hun oplever racistiske tilråb*, truende og/eller voldelig adfærd**:

  • Standse kampen (om muligt med en højttalerbesked om, at tilråb skal ophøre)
  • Afbryde kampen og sende spillerne i omklædningsrummet i en periode, indtil der er ro (igen om muligt med en højttalerbesked)
  • Afslutte kampen og indberette til den relevante turneringsmyndighed.
    ( 123 i Fodboldloven)
  • Sanktioner mod en enkelt person ligger i vores retningslinjer for karantæner.

 

Opmærksomheden omkring racistiske tilråb, truende og voldelig adfærd skal selvfølgelig være skærpet til alle fodboldkampe hele året rundt, som en konstant forebyggende indsats.

Vi appellerer derfor til de voksnes sunde fornuft både i egne kampe men også som tilskuere eller frivillige til andre kampe. Vær opmærksomme. Lad os hjælpe hinanden med at værne om fodboldens helle og fristed, og den legeplads, hvor vi allesammen kan få en god oplevelse.  

Mvh. DBU København

*Racisme defineres i bred forstand som enhver diskriminerende ytring mod etnicitet, køn, seksualitet, religion, handikap, hudfarve eller andet.

**Truende og/eller voldelig adfærd defineres som enhver hændelse uden for banen (tilskueruroligheder, baneløbere, kast med fyrværkeri o.l.), som udsætter personer for fare.