Ansøgning til de højeste fælles ungdomsrækker i Østdanmark er åben fra 12. maj til 22. maj.

Du ansøger om en plads i fællesrækkerne ved at oprette et stamhold og 'tilmelder' holdet den række, som du gerne vil søge om en plads i. Du kan finde rækkebetegnelserne længere nede i artiklen.

Find den information, som du har brug for

Ved at klikke på et af nedenstående links, kommer du hurtigt hen til den del af nyheden, som du har brug for.

Vigtige datoer

12. maj: Rækkerne åbnes for ansøgning
22. maj: Frist for ansøgning i KlubOffice og fremsendelse af medlemstal for U13 (2010)
Uge 22-23: Behandling af ansøgere og rækkesammensætning
Uge 23: Offentliggørelse af indrangering

Ansøgningsperiode

I perioden 12. maj - 22. maj 2023 kan din klub ansøge om en plads i de højeste fælles drenge ungdomsrækker øst for Storebælt. 

DBU licens har pr. 8. maj 2022 tildelt licens for drenge. Se licensrangeringen her.

Vær opmærksom på, at ansøgningen foregår via din klubs adgang til KlubOffice. 

Indsendelse af medlemstal for U13

Medlemstal for U13 til ansøgning om plads i U13 Liga 3 skal indsendes senest d. 22. maj til din lokalunion.

DBU Sjælland: tler@dbusjaelland.dk
DBU København: turnering@dbukoebenhavn.dk

Holdsamarbejde

Det er ikke muligt at ansøge om plads i rækker på baggrund af et holdsamarbejde.

Hermed følger lokalunionerne den praksis, der også er gældende i licenssystemet, hvor det heller ikke er muligt at ansøge om licens på baggrund af et holdsamarbejde. 

Rækkebetegnelser

Der kan til sæsonen 2023-2024 ansøges om indrangering i følgende rækker med spillernes årgang i parentes:

Drenge ungdom fællesrækker:

  • U19 Drenge Øst 1/2 (05-06) - 2 rækker med 12 hold
  • U17 Drenge Øst 1/2 (07) - 2 rækker med 12 hold
  • U16 Drenge Øst 1/2 (08) - Op til 2 rækker med 12 hold
  • U16 Drenge Øst Reserve (08)
  • U15 Drenge Liga 3 (09)
  • U14 Drenge Liga 3 (10)
  • U13 Drenge Liga 3 (11)

Bemærk: Alle rækker har ansøgningsfrist mandag d. 22. maj klokken 23.59.

Ansøgningsprocedure

Ansøgningsproceduren foregår ved at alle hold - via klubbens adgang til KlubOffice - skal oprette et stamhold, som skal tilmeldes ansøgerrækken via KlubOffice. Dette gælder alle ovenstående rækker.

Er der ikke oprettet et stamhold, så bliver holdet ikke vurderet med henblik på indrangering, eftersom det fælles indrangeringsudvalg ikke vil have noget grundlag at bedømme holdet på. Husk derfor fristen. 

Stamholdet skal indeholde 18 spillere fra årgangen og 2 trænere. Er der færre end 18 spillere fra årgangen på stamholdet, anses ansøgningen for værende ugyldig. Er der flere end 18 spillere på stamholdet, udvælger det fælles indrangeringsudvalg tilfældigt 18 spillere fra stamholdet. 

Betingelser ved ansøgning:

  • En klub kan kun deltage med et hold i hver enkelt række. Undtaget fra dette er licensklubber, der tildeles en plads, der automatisk giver en plads i U13, U14 eller U15 Liga 1. Disse klubbers 2. hold (inkl. Overbygningshold) kan søge om en plads i U13, U14 og U15 Liga 3 på den pågældende tildelte årgang. 
  • Er der ikke ansøgt ved ansøgningsfristens udløb eller mangler der væsentlige oplysninger (på stamholdet oprettet i KlubOffice), så kan klubben ikke forvente at komme i betragtning til pågældende række(r)


Husk:
 Indtast spillested samt ønsker til spilledage samt tider. Hvis klubben har særlige ønsker omkring hold, der skal spille for eksempel samme lørdag hjemme, så skal de indsendes senest d. 22. maj for U16 til U19 Drenge Øst til DBU København på turnering@dbukoebenhavn.dk og U13 til U15 Drenge Liga 1 og 2 til DBU Sjælland på tler@dbusjaelland.dk 

Vi gør opmærksom på, at alle ønsker ikke nødvendigvis kan opfyldes.

Fællesrækker - Drenge

U19 Øst 1/2
Administreres af lokalunionerne. Alle klubber, der ønsker at deltage skal ansøge via KlubOffice. Der vil være op- og nedrykning mellem turneringshalvdelene.

U17 Øst 1/2
Administreres af lokalunionerne. Alle klubber, der ønsker at deltage skal ansøge via KlubOffice. Der vil være op- og nedrykning mellem turneringshalvdelene.

U16 Øst 1/2
Administreres af lokalunionerne. Alle klubber, der ønsker at deltage skal ansøge via KlubOffice. Den fælles indrangeringsgruppe kan efter 1. turneringshalvdel vælge at ændre på rækkernes sammensætning.

U16 Øst Reserve
 Administreres af lokalunionerne. Turnering alene for klubber med U17/U19, der er indrangeret i Ligaen eller Divisionen.

U15 Liga 1
Administreres af DBU. Pladserne tildeles via licenssystemet.

U15 Liga 2
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet.

U15 Liga 3
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet og ansøgning fra klubber uden licens. Klubber uden licens skal ansøge via KlubOffice.

U14 Liga 1
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet - læs mere under punktet Holdsammensætning U14 Liga 1.

U14 Liga 2
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet.

U14 Liga 3
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet og ansøgning fra klubber uden licens. Klubber uden licens skal ansøge via KlubOffice.

U13 Liga 1
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet. 1. turneringshalvdel afvikles som 8:8, og 2. turneringshalvdel som 11:11. 

U13 Liga 2
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet.

U13 Liga 3
Administreres af lokalunionerne. Pladserne tildeles via licenssystemet og ansøgning fra klubber uden licens. Klubber uden licens skal ansøge via KlubOffice. Klubber uden licens har frit optag ved ansøgning med 18 spillere fra årgangen på stamhold og indsendelse af medlemstal for årgangen. 1. turneringshalvdel afvikles som 8:8, og 2. turneringshalvdel som 11:11. Den fælles indrangeringsgruppe kan efter 1. turneringshalvdel vælge at ændre på rækkernes sammensætning.

Bemærkninger til U13 Liga 1, U13 Liga 2, U14 liga 1, U14 liga 2 og U15 Liga 2

De klubber som har opnået licens, får automatisk holdene sat ind på rækkerne i licenstildelt rækkefølge. 

Ønsker et licenshold ikke at gøre brug af den sikrede plads, skal dette meddeles lokalunionen senest d. 22. maj. Dette gælder for hele sæsonen 2023-2024.

Til 2. turneringshalvdel forbeholder det fælles indrangeringsudvalg sig ret til at ændre på U13-U15 rækkernes sammensætning samt omplacere hold til og fra lokalunion. 

Holdsammensætning U14 Liga 1

U14 Liga 1 består af de 6 øverste klubber fra Øst i top 16 i licenssystemet.

Er der ikke 6 klubber fra Øst i top 16 i licenssystemet, vil pladserne tildeles de 5 øverste klubber fra Øst i licenssystemet, samt én plads tildeles et hold fra DBU Fyn - såfremt holdet er i top 16 i licenssystemet.

I 2. turneringshalvdel består U14 Liga 1 af de 6 øverste klubber fra Øst i top 18 i licenssystemet.

I tilfælde af, at der kun findes 5 klubber fra Øst i top 18 i licenssystemet, vil pladserne tildeles de 5 klubber fra Øst i 18 licenssystemet, samt én plads tildeles et hold fra DBU Fyn - såfremt holdet er i top 18 i licenssystemet.

I tilfælde af, at der kun findes 4 klubber fra Øst i top 18 i licenssystemet, vil pladserne tildeles de 5 øverste klubber fra Øst i licenssystemet, samt to pladser til hold fra Vest (Kriterier mangler for rangering i licenssystem og transporttid). Liga 1 vil i dette tilfælde bestå af 7 hold.

Speciel spillerbenyttelse tilladt

Reglen om "speciel spillerbenyttelse" gælder i de fælles ungdomsrækker. Det betyder, at det er tilladt at anvende op til 2 spillere per kamp, som er født i sidste halvår (juli - december) året før i pågældende aldersgruppe efter reglen om speciel spillerbenyttelse.

Intentionen med beslutningen er blandt andet at gøre plads til de såkaldte "futurespillere", der er fysisk lidt senere udviklet end deres jævnaldrende holdkammerater.

Der kan ikke ansøges om spillerdispensation til ældre spillere i fællesrækkerne.

Regel om kampflytning

5-dagesreglen for flytning af kampe fortsætter. Reglen betyder, at man fortsat senest kan flytte en kamp 5 dage før den fastsatte kampstart.

Spørgsmål til fællesrækkerne

Spørgsmål til Øst-fællesrækkerne kan rettes mod din lokalunion.

Thomas Til Hjemmeside 001
Turneringschef Thomas Lesly Rasmussen
Fællesrækker og herre DS, Drenge indrangering, Pige indrangering, Futsal, Pokalturneringer 4634 0736 4092 8892 (Træffes 10-15)
Michael Nygaard
Teamleder Michael Nyegaard
DBU Københavns turneringer og fællesrækker 3915 9200

Datoplan for turnering

Efterårsturneringen 2023 starter tidligst i uge 32 og slutter senest den sidste weekend i november. Forårsturneringen 2024 starter tidligst op igen den første weekend i marts.