Nye faciliteter til fodbolden - herunder en 11v11 bane - har længe stået på ønskesedlen hos Ørestad IF. Det strømmer ind med nye medlemmer og sammenholdt med en fortsat befolkningsvækst i Ørestad kalder det på både et langsigtet og akut behov for nye faciliteter.

Nu er planen for Ørestad Idrætspark så konkret, at det kan komme på Borgerrepræsentationens budget for 2023. Dermed er der lagt op til at Ørestad får en idrætspark, hvor der for fodboldens vedkommende er én 11v11, én 8v8 bane, to 5v5 baner samt to 3v3 baner foruden et nyt klubhus og mulige streetfodboldfaciliteter.

Den nye idrætspark placeres lige ved Vestamager Metro station, hvorfra man får panoramaudsigt udover det nye anlæg..

Vi er selvfølgelig rigtig glade for at vi er kommet så langt og står med en god sag, men vi jubler ikke endnu. Vi var en af de foreninger i København, som havde størst medlemsfremgang sidste år og med udsigten til endnu flere borgere i Ørestad er der et kæmpe behov for flere faciliteter Fælles formand i Ørestad IF, Thomas Sahl Kellberg

Ørestad Idrætspark forventes først at stå færdigt i 2026, men formand Thomas Sahl Kellberg håber, at kommunen bevilger en midlertidig 11v11 bane, så klubben allerede kan spille fodbold på det nye anlæg i 2023. Den midlertidige bane genbruges efterfølgende i forbindelse med etableringen af en permanent 11v11 bane.

 – Der er et akut behov for flere baner nu og her. I den forbindelse vil etablering af en 11v11 kunstgræsbane gøre en kæmpe forskel i forhold til at rumme flere medlemmer og fastholde de mange nye, som vi har fået efter genåbningen, forklarer Thomas Sahl Kellberg.

Ørestad IF og Thomas Sahl Kellberg takker for den store opbakning gennem hele processen.

Vi har haft et fantastisk samarbejde og en bred inddragelsesproces, hvor mange er blevet hørt. I den forbindelse skal der også lyde en stor tak til Jonas Bjørn fra Borgerrepræsentationen, DBU København, DGI Storkøbenhavn og Kultur og Fritidsforvaltningen, som har hjulpet os igennem lang tid, siger Thomas Sahl Kellberg.

I DBU København vækker udsigten til nye baner også stor glæde.

Vi har igennem mange år kæmpet for at få baner i de nye boligområder i København. I Ørestad blev idrætsfaciliteter desværre ikke tænkt ind fra begyndelsen, så det er glædeligt, hvis man nu retter op på den fejl fra kommunens side og tilgodeser et område med stort potentiale, siger formand for DBU København, Flemming Jensen.