”I søndags dømte jeg en kamp, og gav to gule kort til samme spiller. Ingen af de to trænere eller holdledere vidste, at der måtte komme en ny mand ind efter spillerens anden tidsbegrænsede udvisning, så de igen kunne spille 11 mod 11,” fortæller en fodbolddommer til DBU København.

”Holdet med den udviste spiller hoppede og dansede og råbte mange ting efter dommer- trioen, indtil de fik tjekket op på reglerne på en mobil telefon,” fortæller dommeren.

Dommeren har siden spurgt to hold fra KS og to hold fra Serie 4 om de kender reglen. Kun et hold ud af de fire adspurgte var klar over reglen som lyder sådan:

En spiller, som får sit andet gule kort i kampen og dermed sin anden tidsbegrænsede udvisning (efter udløbet af den første), kan erstattes af en anden spiller efter udløbet af den anden 10 minutters udvisningsperiode.

Spilleren, som har modtaget sin anden tidsbegrænsede udvisning, kan ikke længere deltage i spillet og er udvist (rødt kort). Et direkte rødt kort giver heller ikke tilladelse til at indsætte en ny spiller.

Baggrund
I 11-mands turneringer udbudt at DBU´s lokalunioner følges et gult kort altid af 10 minutters udvisning til spilleren. Dette gælder ikke i DS og opefter.

Når en spiller får sit første gule kort i en kamp, får han dermed også 10 minutters udvisning plus eventuelt tidstillæg. Når tiden er gået, kan spilleren genindtræde ved midterlinjen EFTER DOMMERENS TILLADELSE – også hvis spillet er i gang.

Såfremt en tidsbegrænset udvist spiller modtager sin anden advarsel, mens han tidsbegrænset er udvist, fortsætter holdet med en spiller færre resten af kampen.

Læs mere om Tidsbegraenset udvisning. og retningslinjer vedrørende udvisninger