Det er svært at beskrive, men det giver bare en god energi at samle flere generationer. Morten Skaarup, B1908

Efterårssolen rammer bagsiden af klubhuset hos B1908 på Amager, hvor en flok ældre mænd er ved at gøre klar til onsdagsbold. De starter med en skarp til hvert ben, inden de går banen og dyrker et fællesskab, som har eksisteret i snart 30 år.

De ældre mænd er dog ikke alene længere. Siden Morten Skaarup blev ansat som ressourceperson i B1908 er der pludselig blevet mange på anlægget onsdag formiddag. De ældre mænd skal dele pladsen med et nyoprettet momsehold og en gruppe børnehavebørn, som kommer hver onsdag formiddag, og spiller fodbold som led i samarbejdet mellem B1908 og de lokale institutioner.

 - Vi siger ja til rigtig mange ting. Det er ikke nødvendigvis for klubbens eller økonomiens skyld, men fordi vi vil sætte et fodaftryk i lokalområdet, fortæller Morten Skaarup.

De nye aktiviteter skal gøre klubben endnu mere relevant for lokalområdet, og række ud til nye målgrupper så flere får et tilhørsforhold til B1908.

 - Det nye står ikke i vejen for det gamle, og det gamle står ikke i vejen for det nye. Som jeg sagde til nogle af de ældre mænd, da de spurgte om hvad det med børnehaverne nu var for noget? ”I har været her de sidste 25 år, de her børn skal være her de næste 25 år”. Det forstår de godt, forklarer Morten Skaarup med et smil. 

- Jeg synes det kan et eller andet helt specielt, når vi samler det hele hernede onsdag formiddag. De ældre stopper op og kigger på hvad børnene laver. Det er svært at beskrive, men det giver bare en god energi at samle flere generationer, fortæller Morten Skaarup.

Han ser mange ligheder mellem de forskellige projekter og hold, men målgrupperne er bare forskellige.

 - Vi har lavet et tæt samarbejde med de lokale institutioner, hvor de spiller fodbold og spiser deres madpakker. Efterfølgende tilbyder vi dem at gå til fodbold, og vi får virkelig mange nye medlemmer på den konto, forklarer Morten Skaarup.

Morten Skaarup er ansat i B1908 med hjælp fra Københavns Kommune som en del af de Sociale Partnerskaber, som skal gøre foreningerne i stand til at inkludere og fastholde børn og unge med særlig fokus på udsatte boligområder. Derfor har B1908 også startet et samarbejde med værestedet Kompasset, som også skal forbi B1908 og træne om onsdagen.  

 - Min fornemmeste rolle er at gøre livet nemmere for de frivillige. Vi er privilegerede, fordi vi ligger i et område, hvor der på den ene side er rigtig mange ressourcer, men også er nogle, som ikke har så mange midler. Og fordi vi har mange ressourcestærke forældre kan vi faktisk løfte rigtig meget som klub, siger Morten Skaarup

B1908 15

Momsebold med plads til flere

I B1908 har man også fået et momsehold med fokus på fællesskab og motion, som både tager hensyn til og styrker helbredet.  De mødes hver onsdag, hvor man i selskab med Nina Raaschou og de andre kvinder kan få det forrygende sjovt med at spille fodbold.

- Jeg vil sige, jeg aldrig har lavet noget så sjovt. Jeg har dyrket masser af motion, men aldrig noget, hvor jeg griner så meget. Det får nogle helt andre hjernebaner i gang end dem, jeg er vant til at bruge. Vi siger også nogle andre ting. Jeg kan fx tage mig selv i at råbe ”kom ud af mit mål”, siger Nina Raaschou med begejstring i stemmen.

- Jeg håber virkelig, vi kan blive ved og få mange flere med. Vi har alle sammen børnebørn, der skal passes ind imellem, så det ville være fint, hvis vi blev nogle flere, siger Nina Raaschou. 

Hun frygter at nogle bliver væk, fordi de er bange for skader, men det mener hun ikke, at der er grund til. 

 - Vi er alle i skavank-alderen og det tager vi hensyn til. Det er nogle meget pædagogiske og veltilpassede øvelser, som vi træner efter, forklarer Nina Raaschou.

B1908 har været i gang med momsebold siden i sommers med hjælp fra DBU Københavns klubrådgiver Hans Vixø. Han var med til at søsætte projektet i samarbejde med Nina Raaschou, som efterhånden har overtaget træningen. Hun har ellers ingen erfaring med fodbold.

 - Jeg har aldrig spillet fodbold, men er gået på pension fornyeligt og havde lyst til at prøve noget nyt. Så en dag, så jeg et indslag i fjernsynet med nogle gamle koner, som tågede rundt med en bold. Det så mægtig sjovt ud, fortæller Nina Raaschou, som efterfølgende fik kontakt til DBU København og B1908. 

Hvis du er interesseret i at spille med på holdet - eller hvis du kender nogen som kunne være interesseret - kan man kontakte Nina Raaschou på mail, nra@adslhome.dk 

Momseholdet spiller i B1908 hver onsdag kl. 10:00.

 

 

B1908 4

Klubber der tilbyder motionsfodbold for 60+

B1908
B93
Fremad Amager
Brønshøj BK
FC Hvidovre
Jægersborg BK
Sundby BK
Tårnby FF
Vanløse IF
Øbro motion

Kontakt: info@dbukoebenhavn.dk