Facilitetsmanglen i København og på Frederiksberg er en del af regeringens nye udspil: ’Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling’. Helt konkret foreslår regeringen at give Københavns og Frederiksberg Kommune mulighed for at investere et større beløb i nye idrætsfaciliteter i de kommende år.  

Overborgmester Lars Weiss tager imod forslaget fra regeringen om at bygge flere idrætsfaciliteter i København med åbne arme. For København halter langt bagefter de øvrige store byer, når det gælder antallet af idrætsfaciliteter pr. indbygger.

 

Det er nødvendigt at hæve rammen for anlæg af idrætsfaciliteter, hvis kommunen skal have en chance for at følge med befolkningsudviklingen og undgå de lange ventelister. Med forslaget kan vi give et markant løft til idrætten i København. Overborgmester Lars Weiss

- De sidste ti år har vi investeret massivt i idrætsfaciliteter, men der bliver stadig flere københavnere, og der er rift om idrætsfaciliteterne. Især børn og unge må vente længe. Det er rigtig ærgerligt – for idræt giver alle en unik mulighed for at blive en del af fællesskabet, uanset baggrund og sociale skel. Derfor er det en kæmpe gave, hvis vi kan få mulighed for at bygge flere idrætsfaciliteter. Det er der hårdt brug for, Siger overborgmester Lars Weiss til DBU København.

De nyeste tal fra Facilitetsdatabasen viser, at der i København er 5.146 indbyggere pr. fodboldbane. Landsgennemsnittet er 1.271,79 indbyggere pr. fodboldbane. Derfor er DBU Københavns formand Jesper Gradert også glad for den gode nyhed, som kan få stor betydning for alle i og omkring fodbolden i København og på Frederiksberg.

 - Fodbold aktiverer rigtig mange børn og unge på forholdsvis lidt plads. Derudover kan fodboldens fællesskaber og foreningslivet noget helt særligt i forhold til at samle folk på tværs af sociale skel. Det skal vi udnytte, så endnu flere bliver en del af fodboldens fællesskaber, siger DBU Københavns formand Jesper Gradert.  

Med det foreslåede initiativ forventer regeringen, at Københavns Kommune omtrent vil kunne fordoble kommunens skønnede anlægsinvesteringer i idrætsanlæg frem mod 2030, og Frederiksberg Kommune vil få mulighed for investeringer i samme omfang målt i forhold til kommunens indbyggertal.

DBU København vil gerne rose regeringen for at bruge anledningen med at komme videre efter corona-pandemien til at gøre noget helhjertet for hovedstadens indbyggere og de lokale idrætsforeninger.

Læs mere om regerings udspil her (Idræt på side 18-20).