Forældreligaen er et organiseret fodboldtilbud for forældre, hvis børn i forvejen spiller fodbold i klubben. Til de første fire træninger i HIK Fodbold i løbet af sommeren 2021 har der været stor opbakning til den nystartede aktivitet, som tilgodeser en målgruppe, der allerede er tæt på klubben.  

 - Vi har fået mange positive tilkendegivelser, og har haft op mod 30 deltagere hver gang. Vi spiller søndag fra kl. 09:00 til 10:30, så forældrene kan få en god start på søndagen, og samtidig få noget ud af dagen, siger Allan Hansen, som er daglig leder i HIK.  

De fleste har spillet fodbold før, men det er spillere på alle niveauer, som deltager i forældrefodbolden, som er et fleksibelt tilbud, hvor man spiller når man har tid og lyst. Det er på alle måder et simpelt koncept, som mange kan identificere sig med, og i HIK Fodbold håber man på at endnu flere dukker op efter sommerferien.

 - Vi skal have det forankret i klubben, og på sigt er det meningen, at forældrene selv skal stå for det praktiske omkring holdet, forklarer Allan Hansen.

Hollandsk koncept 

DBU Københavns klubrådgiver Hans Vixø fik ideen til forældreligaen under et besøg hos det hollandske fodboldforbund (KNVB). Her har man stor succes med organiseret forældrefodbold i klubregi. Det enkle koncept har også et stort potentiale herhjemme vurderer Hans Vixø, som har været med til at starte aktiviteten op i HIK.

 

- Det tiltalte mig, at konceptet var så ukompliceret og simpelt. Forældrene er en målgruppe, som allerede har deres gang i klubben. Samtidig kan vi spille på tidspunkter, hvor der typisk ikke er så meget aktivitet i klubben, og derudover er det nemt at organiserer. Hans Vixø, Klubrådgiver

Den ugentlige motionsfodbold kan på sigt også have andre afledte konsekvenser til gavn for klublivet.  

- Det er en fantastisk mulighed for at skabe netværk mellem forældre og årgange i klubben. Og på sigt kan det måske også være med til at skaffe frivillige, fordi forældrene på den her måde bliver en endnu mere aktiv del af klublivet, forklarer Hans Vixø.

Forældreligaen er en del af Bevæg Dig for Livet indsatsen, og flere klubber har allerede vist interesse for konceptet. Heriblandt  Kastrup BK, som starter op efter sommerferien. 

For mere information kan man kontakte DBU Københavns klubrådgiver Hans Vixø, havi@dbukoebenhavn.dk