Landstræner Kasper Hjulmand startede med at puste til ilden, da han slog fast, at det selvfølgelig er pokalen, Danmark går efter at vinde til sommerens slutrunde. Det er ikke målet at ende i top-5, sagde han og udtrykte sin taknemmelighed over det samarbejde der er i dansk fodbold. 

”Forestil jer at det hele bliver sluppet fri til sommer. At vi kan afvikle et EM på hjemmebane og vise hvem vi er. Vise hvad København kan, hvad Danmark kan. Jeg skal nok arbejde for at få det til at spille inde på banen. Men jeg ved godt, vi står på skuldrene af så sindsygt mange mennesker, der lægger et stort stykke arbejde i at lave dette event. Jeg håber vi sammen næste år, kan lave en kæmpestor fest på og uden for banen. Et event vi alle sammen vil kunne huske i lang tid”, indledte landstræner Kasper Hjulmand, og så var seminariet skudt i gang. 

Host City Manager, Ulrich Ammundsen, fortalte begejstret at alle aktiviteter i Host City, herunder Football village på Ofelia Plads og Fan Zone storskærmsvisning, gennemføres – uanset tilskuerantal, eventuelt med restriktioner. Han understregende at alle aftaler med samarbejdspartnere og sponsorer er fornyet. En opløftende nyhed.

Frivillig ansvarlig, Jakob Wärme, kunne også lægge til blusset ved at berette om de 80% frivillige, der har holdt fast, og meldt sig klar igen til næste år. Der skal bruges 1400 på utallige forskellige poster, og det skal nok nås at finde de sidste 20%, fortalte han. Vil du være frivillig, kan du tilmelde dig via www.copenhageneuro2020.dk.

Hvad angår Outreach delen, som er de arrangementer, der planlægges i klubberne i København og omegnskommunerne, så simrer gryden heldigvis også stadig her. Selvom tiden fra marts og til nu, har kostet klubkræfter og motivation.

16 klubber deltog i seminariet i går, og har stadig arrangementer i tankerne og lidt på papiret.
Det er en svær situation at planlægge et stævne, der måske ikke bliver til noget. Men hvem gider stå med ingenting, når festen bliver skudt i gang? Derfor er klubberne stadig kreative og i gang. Hvad enten det er et skole/klub samarbejde hos NB United, et stævne med klubberne Kastrup, Dragør, Tårnby BK og lufthavnen som medarrangør, fodbold på kunstgræstæpper på Gunner Nu Hansens plads planlagt af B93, eller en storskærmsvisning på Gentofte Stadion, hvor Michael Jackson i sin tid har sunget. Det kunne HIK godt tænke sig.

Kort sagt. Der køres fuld plade hele vejen rundt. Hos landsholdet, i Host City, hos de frivillige og i klubberne. Og stemningen blev løftet som seminariet skred frem. Flere klubfolk gav udtryk for, at de kunne mærke energien til projektet vende tilbage. Formålet med det hele blev tydeligt på ny. 


 

Landstræner Kasper Hjulmand indledte seminariet med at dele sin begejstring for fodbold og alt det, man lærer i spillet. Han har også en mening om kvindefodbold, nutidens talenter der bliver yngre og yngre, og en enkelt anekdote om slutrunden i 1988. Læs mere ved at klikke på billedet.

Marie Schytte Krabbe fra Københavns kommunes Kultur- og fritidsforvaltning, er ansvarlig for Idrætsudviklingen i København.

Hun er også på mail angående spørgsmål fra klubberne omkring arrangementet, og fortalte at der er penge at søge til klubarrangementer, når vi nærmer os. Hun arbejder blandt andet for at UEFA skal lempe kravene til storskærmsvisning, så flere klubber får lov. makrab@kk.dk.

Host City Manager, Ulrich Ammundsen, er ansat af DBU til at styre den store fest i København. Han gjorde blandt andet opmærksom på, at klubberne bør bruge betegnelsen "EM-slutrunde i København", #EMpåhjemmebane eller "Hele Danmarks fodboldfest", da det i udgangspunktet ikke er tilladt at bruge hverken brandnavnet EURO 2020 eller det flotte logo i sit klubmateriale. Er du i tvivl, kan du altid skrive til Ulrik og spørge. Ulam@dbu.dk

Jakob Wärme, Volunteer manager, ved alt om de frivilliges opgaver, krav til ansøgning og hvilke goder man får som frivillig. Der er stadig brug for ledige hænder, og der er masser af sjov, glæde og fællesskab at få med hjem, så se mere på www.copenhageneuro2020.dk

Anja Kouly Lethin fra DBU København lægger kræfter i det gode samarbejde med klubberne. Hun gjorde det tydeligt at DBU K har ressourcer til både at hjælpe klubberne i København, men også i omegnskommunerne. Så bare skriv til Anja, hvis I har brug for sparring til jeres arrangement. anko@dbukoebenhavn.dk

 

 

 

Søren Hemmingshøj var som altid en veloplagt og underholdende ordstyrer. Søren sidder også i Outreach-gruppen, og du kan kontakte ham via mail: shem@dbukoebenhavn.dk

 

Charlotte Geer Grumsen fra Københavns kommune Kultur- og fritidsforvaltning er udviklingskonsulent i idræt. Hu2h@kk.dk

Her ses hun med den signerede landsholdstrøje, der var præmien i pause-quizzen. Se quizspørgsmål ved at klikke på billedet.

16 klubber deltog i seminariet med behørig afstand, sandwich, rådhuspandekager, quiz, workshop og spørgsmål til Landstræneren.

Boldklubben 1908, Boldklubben af 1893, Boldklubben Vestia, Hellerup Idræts Klub, Kjøbenhavns Boldklub, Nørrebro United, Østerbro Idræts Forening, Sundby Boldklub, Tårnby Boldklub, Brønshøj Boldklub, Kastrup Boldklub, Aakanden GF, Valby Boldklub af 1912, Boldklubben Skjold, Nørrebro FF, Boldklubben Hellas.

Skulle du have haft den t-shirt? Vinderen af quizzen blev René Møllegaard fra Aakanden GF, der klarede 10 rigtige plus ekstraspørgsmålet.